Egy Névnélküli Város, megannyi különös fajjal és a maréknyi család, akik ezt a várost irányítják, fajuknak megfelelően.
Örök sötétségbe burkolva.

 
HomeHome  CalendarCalendar  Gy.I.K.Gy.I.K.  KeresésKeresés  TaglistaTaglista  CsoportokCsoportok  RegisztrációRegisztráció  BelépésBelépés  
Belépés
Felhasználónév:
Jelszó:
Automatikus bejelentkezés:
 
:: Elfelejtettem a jelszavam!
Multi switch
Felhasználónév:


Jelszó:


Latest topics

by Sötétség
Csüt. Júl. 11, 2019 9:18 pm

by Nathaniel Crowley
Pént. Jún. 28, 2019 12:30 pm

by Sawaha
Vas. Jún. 09, 2019 5:08 pm

by Ewolet D. Ulliel
Vas. Jún. 09, 2019 1:31 am

by Ewolet D. Ulliel
Szomb. Jún. 08, 2019 1:54 pm

by Ewolet D. Ulliel
Szomb. Jún. 08, 2019 12:59 pm

by Ewolet D. Ulliel
Szomb. Jún. 08, 2019 11:27 am

by Lyra
Szer. Jún. 05, 2019 8:21 pm

Chat
Top posters

Share
 

 Fajleírások

Go down 
SzerzőÜzenet
Sötétség
Admin
Sötétség

Hozzászólások száma :
105
Tartózkodási hely :
A Sötétség mindenhol ott van

Fajleírások Empty
TémanyitásTárgy: Fajleírások   Fajleírások EmptyPént. Nov. 02, 2012 8:53 pm

Vámpír


A vámpír faj eredete ősidőkre nyúlik vissza. Oly régi,mint az ember megjelenése,vagy talán még annál is régebbi. A halandók örök félelme és rémálma,a sírjából kikelő élőhalott,kárhozott emberi tetemtől való borzadás,aki az élők vérén élősködik. Mindez viszont az emberi néphiedelem és fantázia műve,a valóságot alig érintve.

A vámpír ugyanis egy faj,ahogy bármelyik másik is,mint az ember vagy az állatok sokasága. A vérivók tehát nem halott emberek,hanem egy külön leszármazási vonal.

Mondák és ősi legendák szólnak az Ősről,a vámpírok szülőatyjáról,amiket kódexek örökítettek meg,melyek a Darklore család birtokában vannak. Ezek az írások arról mesélnek,hogy az Idők Kezdetén a Fény és a Sötétség egyezséget kötöttek,egyesülni kívántak egy Árnylény és egy Fénylény révén,harmóniát hozva létre. A Sötétség létrehozta Fiát, akit Bíbor Király néven ismert meg az akkori világ. A Fény pedig létrehozta Leányát, aki hasonló volt a Sötétség Fiához-de nem ember!-,egy fontos dologban azonban eltértek. Amit a Sötétség létrehoz,az csak élettelen lehet,pusztulásból és feketeségből fogan,de amit az éltető Fény,az él s virul. Így hát ezen frigyből születtek meg azok a lények,melyeket ma vámpíroknak,vérivóknak nevezünk. Egy anyától és egy atyától fogantak s ugyanígy képesek továbbörökíteni vérüket. Szaporodásra képes élőlények tehát, ősatyjuk vére révén viszont kevésbé fogékonyak a halálra,mi a Fivérüknek tekinthető.

A Bíbor Király leszármazottai a Nemesek,más néven Tisztavérűek. Mágusokkal és más fajjal nem keveredett a vérük,tiszta leszármazási vonalat képeznek rokonházasságokkal. A vámpírok nem emberi lények,ezért a rokonházasság nem vezet rendellenességekhez.

Testük élő-tehát van szívverésük,csak gyengébb-,ezért nem sebezhetetlen,viszont jóval szívósabb mint a halandóké,a Sötét Vér miatt,amit atyjuktól kaptak. Ez biztosítja számukra az emberi betegségekkel szembeni abszolút védelmet és azt,hogy természetes úton nem halhatnak. A testük folyamatosan gyógyítja önmagát és megújul,ezért nem öregszenek és mechanikai sérülés útján sem halnak meg. Nagyobb sebesülés vagy vérveszteség következtében viszont kénytelenek visszavonulni a koporsójukba,ahol gyorsabban regenerálódnak és több vért kell venniük magukhoz. A vér biztosít számukra mindent,a tápanyagforrást,gyógyulást és örök fiatalságot.

Más táplálékot vehetnek magukhoz,de az minimális tápértékű a vérrel szemben.

Ha hosszabb ideig nem vesznek vért magukhoz,éheznek,egy idő után álomba szenderülnek és tetszhalott állapotban fekszenek,ameddig vérhez nem jutnak ismét. A vének így rendelkeznek alvási periódusokkal.

Fizikai jellemzőik ezen felül,hogy rendkívüli a gyorsasságuk és az észjárásuk,ebből kifolyólag nem csak veszedelmes ragadozók,de nagy lexikális tudásra tesznek szert,művelt,kulturális lények. Az emberi viselkedést már kisgyermek koruk óta tanulják,így kaméleonként olvadnak be a halandók közé. Bőrük sápkóros és hideg,vérnyomásuk és szívverésük gyenge,magasságuk változó,de inkább a felső határt súrolja. Szem- és hajszínük úgyszintén változó, szemük a sötétben fluoreszkál. Szemfogaik és karmaik támadás esetén megnagyobbodhatnak. Érzékszerveik kifinomultabbak az emberénél.

Kevés gyengeségük van és még nehezebb őket elpusztítani,de nem lehetetlen. Érzékenyek a napfényre,nem pusztulnak el tőle,de gyengíti őket és hosszú távú napfényben tartózkodás spontán öngyulladáshoz vezethet(árnyék,napernyő viszont megoldás lehet).Kereszt,fokhagyma és szenteltvíz csupán néphiedelem,az ezüst viszont esküdt ellenségük. Minél nagyobb dózis és minél tisztább forma,annál károsabb a hatása,mivel gátolja a regenerálódást és mérgezést okozva elpusztítja a vérsejtjeiket amikből az erejük és létük fakad. Emellett egykori vámpírvadászok által kikísérletezett speciális vámpírméreg is létezik,de ez nehezen hozzáférhető és titkos receptúra.

A karó szintúgy csak ideiglenes védelmet nyújthat egy vámpírral szemben,mivel mellbe döfve azonnali tetszhalott állapotot idéz elő,de eltávolításával a vámpír regenerálódik.

Szuggesszív képességgel rendelkeznek,tehát képesek megbűvölni más fajok tagjait,ez viszont korlátozott képességük,erős akaraterejű lényeknél és képzett mágusoknál kevésnek bizonyul.
A vámpírvért nem hiába hívják Sötét Vérnek. Ez a vér képes elhatalmasodni a Fénylényeken. Így történt,hogy a faj alapításakor hiába volt a cél a Fény és Sötétség egyesülése,a Fénylény ősanya biztosította ugyan a szaporulatot,a fényben járást-még ha korlátozottan is- a méhében felfogva a Sötét Vért,az még is elhatalmasodott és mára a vámpírok egytől egyig a Sötétség szolgái,Árnylények,akik élők vérét szívják. A vér viszont másként is elhatalmasodik,mégpedig ha egy vámpír megharap egy embert és annak vérét adja,az ember képes átalakulni vámpírrá. Ezek a vámpírok viszont már élőhalotthoz hasonlóak lesznek,de még sem teljesen halottak,hiszen a Sötét Vér életben tartja átalakult,vámpíri testté alakult szervezetüket,szaporodni azonban képtelenek és nincs szívverésük sem. A Sötét Vér tehát mintegy vírus fertőzi meg az embert,átalakítva. Ez a Sötét Fortély,a vámpírvér átadása viszont veszélyekkel jár,mivel nincs rá garancia,hogy az alany túléli vagy ha túl is éli,nem válik bomlottá az elméje. Nemes körökben átalakítás ritkán történik,a régi időkben így szolgákat vagy csatlósokat hoztak létre maguknak,önös céljaikra használva őket,ezen kívül nem nézik jó szemmel,ha ilyesmi ok nélkül történik vagy véletlenül.
A vámpírnak nincs tükörképe, tehát tükör előtt úgy viselkednek,mintha átlátszóak lennének. Ennek oka,hogy nagyobb a belső energiájuk,mint a fényenergia,ezért az áthalad a testükön. Viszont ez okozza azt is,hogy a fény bejutva a testükbe gyengíti őket,a fentebb említettek értelmében még öngyulladáshoz is vezethet. Tükrök megbűvölésével és illúzióvarázslattal azonban képesek látszódni a tükörben.


Fajleírások Dark-Vampire


A hozzászólást Sötétség összesen 4 alkalommal szerkesztette, legutóbb Szer. Jan. 02, 2013 6:35 pm-kor.
Vissza az elejére Go down
Felhasználó profiljának megtekintése
Vendég
Anonymous


Fajleírások Empty
TémanyitásTárgy: Re: Fajleírások   Fajleírások EmptySzomb. Nov. 03, 2012 9:02 pm

Mágus


Egyszer volt, hol nem volt élt egyszer három fivér. Mindenki úgy tudja csak két testvér létezett, a harmadik életét varázstalanok körében ma is titok fedi. Ám a valódi mese szerint hárman voltak, Jacob, Wilhelm és James. A három testvér úgy gondolta nem csak látható világ létezik, hanem egy láthatatlan valóság is jelen van az arra méltó, kiválasztott emberek életében, s ez a mágia rejtelmes világa. A testvérek arra tették fel életüket, hogy felfedezzék ezt a világot és tudásukat továbbadják majd azok számára, akik méltók arra, hogy követőik legyenek. Az emberek többsége persze csak a meséket ismeri, ám ezek a mesék is tömve vannak rejtett utalásokkal arra a világra vonatkozóan, amelyben Grimmék valójában éltek. A Csipkerózsika egy olyan nőről szól, akit valóban elátkozott egy nagyhatalmú gonosz boszorkány, s a száz éves álom ténylegesen száz kerek esztendeig tartott. Grimmék ismerték a mesék szereplőit, a valóságot írták le, azt, amit tapasztaltak. Az ifjú Piroska máguslány találkozását a Vérfarkassal, vagy Jancsi és Juliska történetét a kannibál Boszorkánnyal, aki ténylegesen gyerekeket evett, így nyerte vissza újra és újra elenyésző fiatalságát. A mesék tehát igazak, s Grimmék tényleg léteztek, olyannyira, hogy egyikük még a halált is legyőzte, ugyanis a legendás halál ereklyéinek birtokosai is ők voltak, s bizony James volt az, aki képes volt felülkerekedni a végzeten. Grimmék noha emberek voltak sosem tartották magukat kevesebbnek emberfeletti erővel, vagy halhatatlansággal megáldott társaiknál, sőt, egyes leszármazottaik üldözték is a nem emberi teremtményeket. A három testvér birtokolta tehát a mágia legmagasabb fokát, lélegzetelállítóan ügyesek voltak, az első bölcsek kövének feltalálói, a láthatatlanná tévő köpönyeg és a mindent legyőző pálca tulajdonosai. Még az egyszerű, mágiával nem rendelkező emberek is ismerték őket, mint nyelvész tudósokat és jelentős meseírókat. Jameset, aki a legtehetségesebb mágus volt hármuk közül testvérei megóvták a hírnévtől, pedig ha James nem lett volna a Vérfarkasból sosem szedik ki a nagymamát, hiszen ő volt a vadász, Jancsi elégett volna Juliskával a kemencében és ha nem menti meg Csipkerózsikát, a lány talán még ma is az igazak álmát aludná. Grimméknek természetesen rengeteg követőjük akadt, természetesen csak emberek, csak olyanok, akikben feltűnt az a bizonyos képesség, amely az ősmágusokban és Grimmékben is megvolt. Ritkák voltak, őseik valamely nagy varázslótól származtak, de követték Grimméket és rengeteget tanultak tőlük. Az sem elhanyagolható tény, hogy a fivérek szerettek nőzni, s szerte-szét hordták magvaikat a nagyvilágban. A mágusok java része legfőképpen tőlük származik. Ők alapították az első mágusiskolákat, ahová tehetséges valamely mágus őstől való gyermekeket vártak, akik vérében benne volt a varázs. Később közvetlen leszármazottjaik vitték tovább az iskolai hagyományokat.

Mágus lehet akárki, függetlenül a nemétől, bőrszínétől. A mágikus tulajdonságok már egész kisgyermek korban megmutatkozhatnak, de akár lappanghatnak is 10 éves korig. Ha a gyermek aztán sem mutat hajlandóságot varázslásra, valószínűleg nem ért hozzá, vagy nehezen fogja később elsajátítani. Köztudott, hogy a mágusok minden fajnál jobban értenek a varázsláshoz, legyen az idézés, bűvölés, bájolás, vagy átok. Lehetnek alacsonyak, magasak, nyugodtak és ingerlékenyek, akár az emberek többsége. Egyesek különbnek érzik magukat más mágikus fajoktól és üldözik a többieket, ilyenek a vámpír és vérfarkas vadászok például, szerintük csak az embereknek van joguk arra, hogy mágiát tanuljanak. Általában büszkék arra, hogy emberek és szeretik fitogtatni a varázserejüket, valamint nem idegen tőlük a feltűnősködés sem. Vezéreik természetesen a Grimmek még mindig, azóta is állandóan. Jelenleg James Grimm és családja.

A Grimm mesék alakjai, az eredeti Piroska, az original vérszomjas Vérfarkas, Hamupipőke, Hófehérke, Csipkerózsika leszármazottjai még ma is élnek
//kijátszható karakterek, pl: Hamupipőke utóda egy rendmániás, herceg orientált árva lány, hívhatják akárhogyan, de elbüszkélkedhet vele, hogy annak a Hamupipőkének a távoli rokona, akit a herceg feleségül vett annak idején //
köztünk járnak, noha nem ők az eredeti történetek szereplői, némileg mégis hasonlítanak őseikre, Piroska utóda lehet, hogy kedveli a piros színt. A mesehősök leszármazottjai tehát mind Grimmek lények. Nem meglepő, ha az ember összefut Jancsi és Juliska leszármazottjaival, akik bizonyára ma is megőrizték jó testvéri hagyományukat és bizonyára irtóznak az öregasszonyoktól...

A két idősebb testvér kultusza mágus körökben nem annyira ismert, mint a legkisebb testvéré Jamesé, aki legyőzte a halált, hiszen ő volt a legkiválóbb. Közvetlen utódai még ma is élnek és hagyomány, hogy a legidősebb fiúgyermeket Jamesnek nevezzék el, továbbadva a tudást és az ereklyéket az utókornak.
Hiszen ismert a mondás…

" Létezik egy ember, ki
titkon egy más életet él,
igaznak kell lennie.
Csak ő láthatja,
mit senki más nem...
A sötétséget legbelül,
a belső szörnyeteget.
Neki kell megállítania őket.
Ez a feladata.
Ez a kötelessége.
Ez egy Grimm élete."

Így gondolták a varázstalan filmgyárosok is Smile Tudnak valamit ezek a varázstalan népek…Fajleírások 2639150buriooup3c


A hozzászólást Edward Grimm összesen 1 alkalommal szerkesztette, legutóbb Szomb. Nov. 10, 2012 1:33 pm-kor.
Vissza az elejére Go down
Stephan Blackthorn
A Blackthorn család feje
Stephan Blackthorn

Faj :
Farkasember
Kor :
104
Hozzászólások száma :
97

Fajleírások Empty
TémanyitásTárgy: Vérfarkasok/Farkas emberek!   Fajleírások EmptyHétf. Nov. 05, 2012 1:37 pm

Vérfarkasok/Farkas emberek


A Révész az ki a halál síkon átvezeti a halottakat, feladata hogy őríze azokat
a három fejű kutyával Cerberusszal együtt! De így is előfordul hogy kosza lelkek, elszabadulnak átkelve a síkon eljutnak odáig hogy már az élők világának peremét karmolják. Bejutni csak egy lépés de kijutni már a pokol szakadékán kell átjutni aki bele esik annak nincs még egy esély. Cynortas és testvérei Argalus és Hyacinthus összebeszéltek, egy figyelmetlen időben sok holt lélekkel egyetemben kipróbáltak törni a holtak világából. Rengetegen voltak, el is jutottak a peremig hol hogy újra élhessenek, a szakadék viszont nem jutottak át. A pokol nyújtotta karját a holtak felé. Argulus nem akart halott lenni elárulva fivéreit és azok barátait. Az embereivel bele taszította testvéreit és azok embereit szakadékba és azok kapkodó és segítségért esedező társaikon átkeltek. Ki is jutottak az élők világába. A Révész észre vette a sikolyt mi végigrohant a holtak földjén. De csak Cynortas tudott segíteni meg egy-két léleknek. A Révész tudta hogy nagy a baj, de megbüntette Algurus-t és a fehér föld Alaszka selymes szőrű vérkutyáiba az ottani farkasokba zárta az összes kiszabaduló lelket. Cynortas és a megmenekülteket a harag és düh fertőzte meg és kik bosszú tűzze elkap, azoknak híd nyílik meg a szakadék felett. Mert a bosszú is egy nem elvégzett dolog és addig lélek nem nyugodhat.
Így a Révész őket is elengedte, viszont bezárta őket is a German birodalom fekete vérkutyáiba. ottani fekete erdő farkasaiba.


Fajleírások Dnbu3b


Az évek teltek a két falka messze volt egymástól, az idő lelkek átalakultak a farkasok is kicsit. Argulus jól érezte magát és a falkája is, szőrük selymes és hosszú volt a lelkük meg nyugodt! Viszont Cynortas harag, vérszomj hajtotta, nem egyszer falukat mészárolt le ártatlanokból ettek. Szőrük befeketedett, szőrük rövid lett és szúrós. Egy idő után viszont mind a két falkában nem farkas kölykök hanem emberek születek. Kik már bejárhatták a világot de a sötétségben még az ősök alakját felvéve is mozoghattak, így a két falka nem kellet sok idő és találkozott. Mind két területen nagy volt a veszteség de a nyugalom és békéhez szokott Argulus-ok voltak az igazi vesztesek, a háború most már két család között zajlott. Cynortas ki bosszú tüze szált meg halott ahogy Argulus is, hogy mikor haltak meg senki sem tudja. Nagyok voltak a veszteségek és csak kevesen tudtak mért harcolnak még, látni lehet mind a két családon hogy lassan belefárad nem szólva hogy szép lassan el is fogynak azok kik harcolhatnának. Argulus leszármazottjai egyik menekülésük alkalmával találtak rá a városra mi még kicsi volt, de az örök sötétségnek köszönhetően bármikor áttudtak alakulni. De nem ők voltak az elsők kik letelepedtek itt, de a város helyét egy térképen feljegyezték mit később harcok során elveszítetek. Cynortas leszármazottai kik úgy döntöttek hogy elég a vérrontásnak, és békét kötöttek és egyesítették a két családot. Az igazi alapot viszont már az utódok és a legnagyobb megmaradt falka Blachtron család tette le kiknek itt található a váruk is kiket a térkép elvezett ide.


Vér farkasok/Farkasemberek testi tulajdonságok!


Emberi forma:

Nem különböznek az emberektől van köztük dagi, vékony és sportos így megkülönböztetni ebben a formában lehetetlen őket. De mégis a fizikai kitartások az erejük sokkal nagyobb.
Általában a legtöbbje szakállt vagy bajuszt visel, hölgyek rövid vagy nyakig érő hajviselet volt az elvárt. De a fiatalság a külsőleg már maguk döntik el hogy nézzenek ki evvel bosszantva őseiket. Ezüst ilyenkor nincs hatással rájuk.


Nem emberi formában!


Vérfarkas forma.:


Ha átalakulnak olyanok lesznek mint az őseik négy lábon járó farkasok.
Külső inkább attól függ hogy Argulus vagy Cynortas vér folyik inkább a családban. A bunda lehet selymes és hosszú vagy rövid és szúrós. De őseiknél sokkal nagyobb lesz a külsejük, erősebek is lesznek és tudják is mit csinálnak, emberi formájukba később mindenről betudnak számolni. Regenerálódás képességük ilyenkor a fajok közül a legnagyobb, de ahogy gyengülnek egyre gyengébb lesz. Egy Vérfarkast ezüst nem öli meg de olyan érzés mintha izzó vasat fognának kezükben. A leghatásosabb és biztos módszer ha levágják egy Vérfarkas fejét! Az átalakulás minden esetben, de különösen legelső alkalommal átlag 14-16 éves korban nagy fájdalmakkal jár.

Az átalakult farkas a Telihold fényét vízből visszatükröződve ne lássa, mert elveszíti kontrollját elméje felett, s nem tudván mit tesz, bárminek, bárkinek nekitámadhat.

Farkasember forma.:

A vérfarkas emberek elérik a 70-80 éves kort akkor már nem csak 4 lábú nagy vérfarkassá tudnak átalakulni hanem 2 lábon járó emberhez csak alakban hasonlító de sokkal nagyobb Farkasemberré amit nehezebb kontrollálni.

De fiatal korban aki az első átváltozás után erős koncentrációs gyakorlatokat végez az már 25 éves korára is képes megtanulni az átalakulás e formáját. Csak a tiszta vérűek szokták fiatalon tanulni! A Falka vezér tanítja a fiataloknak, az ő feladatához tartozik. Fiatal félvérűek csak külön engedéllyel tanulhatják, mivel még az alap formát is nehezebben tudják kontrollálni. Farkas emberé átalakulás vagy Vérfarkasból Farkasemberré gyakorlatlanok véletlenül is átalakulhatnak, de szerencsére ritka esemény. Akár félvér vagy tiszta vérű egy akaratlan átalakulás, önkontroll nélküli vaddá változtathatja az egyént. Ha átalakulnak emberi formájukat nem veszítik el, külsejük viszont annál jobban eltűnik. Tudnak fogni is rendesen de újaik hosszabbak és izmosabbak ahogyan testük. Így használhatnak kardot vagy más eszközt is. Méretük viszont nő egy-másfél métert. Külső inkább attól függ hogy Argulus vagy Cynortas vér folyik inkább a családban. A bunda lehet selymes és hosszú vagy rövid és szúrós. Ezenkívül tudják mit csinálnak minden cselekedetüket eltudják mondani később. A ruházat is kis vagy nagyon kis részben megmarad. Regenerálódás képességük ilyenkor a fajok közül a legnagyobb, de ahogy gyengülnek egyre gyengébb lesz. Egy Farkasembert ezüst nem öli meg de olyan érzés mintha izzó vasat fognának kezükben. A leghatásosabb és biztos módszer ha levágják egy Farkasember fejét! Az átalakulás minden esetben, de különösen legelső alkalommal átlag 14-16 éves korban nagy fájdalmakkal jár.

Az átalakult farkas a Telihold fényét vízből visszatükröződve ne lássa, mert elveszíti kontrollját elméje felett, s nem tudván mit tesz, bárminek, bárkinek nekitámadhat.

Félvérek.:


Általában csak tiszta ember lehet félvér farkas, más lények nem abból kiláthatatlan katasztrófa lenne egy önkontrollal nem rendelkező vad szörnyeteg.
Félvér születhet házasságból vagy ha egy Vérfarkas/Farkasember lelkének egy darabját átadja egy embernek kit megölt. Egy Vérfarkas/Farkasember megöl valakit akkor a lelkének egy részével azt újra feltudja támasztani. A félvérek ugyan azt a képességgel bírnak mint a tiszta vérűek. De mivel szinte nincsen regenerálódó képességük így könnyebb megölni őket, ezenkívül a félvérűek már átalakulva is foghatnak ezüstöt. Az átalakulás minden esetben, de különösen legelső alkalommal átlag 16-18 éves korban nagy fájdalmakkal jár. Az átalakult farkasra a Telihold nincs akkora hatással, mint tiszta vérű társaikra, de nem hagyja őket sem hidegen az égitest. Izgága, ideges hangulat jellemzi őket ilyenkor.Fajleírások 2i78sio


A hozzászólást Stephan Blackthorn összesen 3 alkalommal szerkesztette, legutóbb Szomb. Május 23, 2015 3:44 pm-kor.
Vissza az elejére Go down
Felhasználó profiljának megtekintése
Victor Lost
A Lost család feje
Victor Lost

Faj :
Elhunyt necromanta
Hozzászólások száma :
18

Fajleírások Empty
TémanyitásTárgy: Re: Fajleírások   Fajleírások EmptySzer. Nov. 07, 2012 9:03 pm

Kirekesztettek, avagy Ammit gyermekei!

"Halál, légy gyöngéd.
Ha nem erőszakolsz meg:
jó szeretőt kapsz."

Fodor ÁkosTi kik Földön maradottak vagytok, tudnotok kell, hogy a létetek csak
múló tünemény, hiszen én vagyok az, ki rátok szemet vetett, maga Ammit.
Kell nekem szívetek, hogy felfalhassam, s hiába ragaszkodtok az élet szikrájához, már nincs esélyetek arra, hogy az oly fényben ragyogjon, mint éltetek hajnalán. Küzdhettek, ragaszkodhattok, de előbb utóbb az én világomban köttök ki. Az élet kegyetlen, s a halál azt felülmúlja, ha olyat teszel, mellyel vétsz magad, s környezeted ellen. Lehet, hogy csak egy papírlapot dobsz a földre, de lelked mélyén ez oly nyomot hagy, hogy már önmagad vádlójaként nem tudsz a mennyek kapuján kopogtatni, mert lelki sérülésed azt nem engedi. Lehet, hogy embert, vagy más lényt ölsz, s ez az, ami bűnödként felróható neked. Legyen bárhogy mégis az én kezembe tetted sorsodat, bár még ragaszkodsz az élethez, mely már nem adható vissza néked.

"Küldjétek a szivemet holtan
Valakihez, nem tudom, kihez,
Akihez a legrosszabb voltam."
Ady Endre

Szíved, s vele lelked Anubisz elé kerül. Anubisz egy mérlegre helyezi a halott szívét, míg a mérleg másik serpenyőjébe Maatnak, az igazság istenének tollát teszi. Ha a szív nehezebbnek bizonyul, mint a toll, akkor én felfalom a szívet, s a lélek a pokolra kerül.
Eme veszedelem elől menekül Ő is, a híres első, ki élet, s halál között rekedt. Ő, kit az emberek kirekesztettek maguk közül, ki nem kapott helyet a mennyek országában, s nem akart a pokolra kerülni sem, s minden erejével küzdve elérte, hogy Ozirisz esélyt adott vétkeinek rendezésére.Azt tartották Oziriszről, Anubisz utódjáról, hogy ha rátette kezét a múmiára, akkor varázs révén az boldog állapotba, lelki világosságba jutott a halott és ennek az érintésnek a következtében új életre kelt.

"- Gyors vagy lassú halált szeretnél?
- Lassút, hogy visszaemlékezhessek, milyen volt élni."

Hosszú-hosszú évekig létezett a Földön gyermekem, mielőtt lassan csatlakoztak hozzá az elveszett lelkek. Hogy mi is volt a neve azt már homály fedi, s nem is lényeges a jelen korban gyermekeim számára, hiszen azok közül már senki nincs a Földön, mind el lett veszejtve. Hogy kik is tartoznak a kirekesztettek közé?

Szellemek, kiknek teste csak látszólag van, s ha hozzá nyúl, kinek teste is van, egy pillanatra szertefoszlik a kép, melyet alkotnak maguknak. Át tudnak siklani a tárgyakon, élőkön, s életteleneken is. Fényben alig láthatóak, szinte inkább csak a régi testük sziluettje jelenik meg.


Zombik: Na igen, ők azok, akikről elterjedt, hogy lelketlen gyilkosok, akik bárkit ok nélkül megtámadnak. Ez persze nem mindegyikőjükre igaz, mert sok zombi szenved attól, hogy holtként van jelen a Földön, hogy állandó hullaszag lengi körbe, hogy sápadtak, foszlanak tagjaik, bőrük helyenként rothadásnak indult már. Ők tudnak legkevésbé az emberek között megmaradni.

Démonok: Olyan alvilági lények, kiknek átjárásuk van a földre, akik képviselik az alvilági idefent, egyfajta kapcsolatot létrehozva a két világ között. Ember, sátán, ördög, s állat jegyek közül bármit magukon viselhetnek. Legkönnyebben ők alkalmazkodnak az emberekkel való tárgyaláshoz, hiszen emberek alakját is fel tudják venni.

Minden ezen oldalon ragadt halottra jellemző, hogy a tiszta lelkek után sóvárognak és fel akarják falni őket. Ezt akár a vérből is megérezhetik.
Ha élőre támadnak a remény nagy ellenségük, ha mélyen hisz a győzelmében vagy önmagában, vagy csak a halál szemébe nevet a támadás kimenetele nagy eséllyel az élő javára dől el.

Bűnözők, kik élnek, de nem találnak helyet az emberek között szintén a holtak kis birodalmában húzzák meg magukat, ahogy minden a halállal kapcsolatba hozható lény ide sorolható be.

"Az ember csak közvetlen a halála előtt gondol a múltjára. Mintha dühödten keresné a bizonyítékot, hogy még él."

//Pár mondat jönne még ide Lost testvérekről...amint eljutok addig, hogy leírjam a karakter történetét...//
Vissza az elejére Go down
Felhasználó profiljának megtekintése
Serrah Rawen
A Rawen család feje
Serrah Rawen

Faj :
Alakváltó (Zoan)
Kor :
35
Családi állapot :
Hajadon
Hozzászólások száma :
18
Tartózkodási hely :
Rawen Negyed

Fajleírások Empty
TémanyitásTárgy: Re: Fajleírások   Fajleírások EmptyHétf. Dec. 10, 2012 7:13 pm

AlakváltókEme különleges faj gyökerei réges-régről származnak, mikor is a Névtelen Város falai, házai és csatornái helyén hatalmas erdőségek álltak s druidák jártak-keltek a fák lombjai alatt. Ezt a helyet ekkor még Ebonshire ként ismerték.
A druidák természettisztelők és –imádók voltak, papjaik mágiát és rituálékat alkalmaztak, valamint áldozatokat mutattak be isteneik számára. Köztük élt egy Thirlyus nevű főpap, kinek élete tiszta és bűntelen volt. A házasság megengedett volt Földanya szolgái számára, de csakis egymás között, így Thirlyus feleségül vette Floriát, a legszebb papnőt. Egy nap az asszony megfogant s ikreket szült, akiket megáldottak az Égiek: az egyikük a négy elem bármelyikévé át tudott alakulni, míg a másikuk a világ állataivá s szörnyetegeivé. Előbbit Logiának hívták, utóbbit pedig Zoannak, két gyönyörű leány, akik hatalmas tiszteletnek, szeretetnek és imádatnak örvendtek képességeik révén a többi druida között. Logia egy rendkívül romantikus lelkű és szófogadó gyermek volt, míg Zoan vadóc és lázadó típus volt. Mindkettejüket kiskoruktól kezdve a papi életre nevelték –kisebb nagyobb sikerrel-, hogy méltó szellemi vezetői lehessenek majd népüknek, ám felnőtté érésükkor váratlan fordulatok következtek.
Logia szerelmes lett egy férfiba, aki nem tartozott a papságba, így nem mehetett volna hozzá. A fiatal hölgy viszont a szelek szárnyára kapott s megszökött kedvesével a messzeségbe, olyan területre, amit társaik nem ismertek. Hiába küldtek utánuk bátor harcosokat, hogy megkeressék őket, nem akadtak a nyomukra, kámforrá váltak.
Zoan a férfiak bálványává vált, akadt pár kérője az ifjú papnövendékek között, de a többi druida körében is, akik megpróbálták rávenni Thirlyust, hogy adja valamelyiküknek a lányát, de a főpap hajthatatlan volt. Tisztelte szabályaikat és nem volt hajlandó megszegni őket. Ennek ellenére még is szentségtörés történt, ugyanis Zoan teherbe esett, születendő gyermekének apja viszont nem vállalta fel magát, így örök rejtély maradt mindenki számára, hogy kivel is hált együtt a lány. A gyermek viszont nem maradhatott együtt anyjával, világra jötte után egy fiatal házaspárra bízták, akik felnevelték őt. Ez a cselekedet beindított egyfajta láncreakciót, minek eredményeképpen egyre több állattá alakuló druida született, de ők már csak egy faj alakját tudták felvenni: valaki szabadon szárnyalt az égbolton, vagy patadobogásával elűzte az erdő csöndjét, Zoan egyenes ági leszármazottai pedig büszke sárkányokként őrizték a békét. Az egyik ilyen leszármazottat Eldhernek hívták, akit Hollónak is becéztek, mivel sárkányalakjában éjfekete volt és az imént említett madarakat nagyon szerette s üzenet küldés céljából fel is használta őket. Így történt hát, hogy egyszer Eldher levelet kötött egy holló lábára és az ismeretlenbe küldte, hátha érkezik hír arról a vidékről. Hónapok elteltével vissza érkezett a madár, méghozzá nem akármilyen válasszal: Logia és szerelme egy távoli hegységben talált menedéket s utódaik mái napig ott élnek békességben. Eldher e szavakat olvasva felkerekedett pár társával és szárnyakra kapva elindultak felkutatni testvéreiket. Egy hetes utazás után meg is találták őket: nagy vendégszeretet fogadta őket, melynek hatására Eldher leült tárgyalni az elementálok vezetőjével és rávette, hogy népével térjen vissza közéjük és éljenek ismét együtt. Zoan utódjai szintúgy örömmel fogadták tékozló rokonaik visszatérését. A közösség megválasztotta Eldhert klán vezérnek, aki teljes nevén, Eldher Rawen ként került be történelmük fonalába, magukat pedig Alakváltóknak kezdték emlegetni, azon belül éltek a Logiák és a Zoanok, akik bár keresztbe nem házasodtak, de testvéri viszonyban éltek és mái napig élnek is egymás mellet, békében. A druida elnevezés már csak a papokra volt érvényes, de az ő hatalmuk lassanként elenyészett és feledésbe merült, ahogy teltek az idők s a világ egyre modernebb lett.
Ismertető a fajról:

Emberi alakban az Alakváltók nem sokkal erősebbek az embereknél, érzékszerveik viszont jóval élesebbek. Ebben a formában semmi egyéb különlegességgel nem rendelkeznek, külsejük elsőre ránézésre nem árulja el fajtájukat vagy azt, hogy mivé tudnak átalakulni, viszont ősi szokás szerint a lapockájukra tetováltatják az adott állat/szörny vagy elem képét/szimbólumát, aminek alakját képesek felvenni.
Az Alakváltók nem élnek tovább 200 évnél, ez az átlagkorhatár, amit ritkán sikerül túllépniük, de talán csak a Rawen dinasztiában fordulnak elő olyan vezetők, akik kicsivel tovább éltek, mint 200 esztendő. Emberi alakban mindazon dolgok képesek végezni velük, mint egy átlag emberrel s csak átalakult formában tudják jobban megvédeni magukat.


  • Logia:


Az Alakváltók azon alfaja, mely a négy elem közül (föld, víz, szél, tűz) képes valamelyik alakját felvenni s alkalmazni annak tulajdonságait (pl.: föld elementálok sziklássá tehetik bőrüket, így erős páncélt képezve támadás esetén). Mindezen erőket viszont nem olyan egyszerű alkalmazni, ugyanis ha nincs meg a megfelelő kontrol, amivel az adott személy visszatudja tartani a lelkében tomboló elemet, akkor az könnyen a felszínre törhet és elpusztíthat mindent: földrengések, szökőárak, tornádók és tűzvészek. Egy Logia számára egyetlen gyengeség létezik és az nem más, mint önmaga, a benne nyugvó elem, amit nem szabad elengednie, különben eluralkodhat rajta és az sosem vezet jó véghez. Ekkor célszerű az adott személy ellen elemének ellentettjét alkalmazni (pl. tűz – víz), ami leblokkolhatja és legyengítheti egy időre, vagy akár meg is ölheti. Ilyen esetek viszont ritkán fordulnak elő, hála annak, hogy a gyermekeket már kiskorban elkezdik tanítani arra, hogy hogyan tartsák vissza indulataikat és heves érzelmeiket, amik elősegíthetik a tomboló elem kitörését. Ha az oktatás során minden jól megy, akkor felnőtt korra az adott személy képes lesz kordában tartani önmagát, így az elemét is és átalakuláskor sem veszti el a józan eszét.


  • Zoan:


Az Alakváltók azon alfaja, melyek képesek a világ állatai és szörnyei közül (pl. papagáj, ló, kutya; sárkány, griff, kiméra) alakját felvenni és alkalmazni annak tulajdonságait. Náluk nincs probléma a Logiákkal szemben azzal, hogy kordában tartsák önmagukat, viszont a tökéletes átalakulást nekik is kiskortól kezdve gyakorolniuk kell. Felnőtt korra általában sikerül a teljes átváltozás. Viszont nekik sem ilyen egyszerű a helyzetük: a megfelelő eszközökkel őket is el lehet pusztítani. Például egy sárkány bőrét nehéz egy sima dárdával vagy géppisztollyal megsebezni, de egy speciális, kimondottan ilyen célra fejlesztett karddal vagy egyéb eszközzel meg lehet őket ölni. Ilyen fegyverekkel a Vadászok rendelkeznek leginkább, így, ha valakinek Zoan ellensége van, az felbérelheti őket az illető kivégzésére.


  • Félvérek:


Bár ritkán keverednek más fajokkal, még is megesik, hogy egy Alakváltó beleszeret egy emberbe vagy akár egy vámpírba. Az e fajta frigyekből születő csemeték általában nem képesek teljes mértékben felvenni a bennük rejlő elem/állat alakját, sőt, nehezebben is tanulják meg kordában tartani erejüket, ha elementalisták. A félig Zoan gyermekek pedig az adott bestiának csak egy részét képesek megjeleníteni magukon, például ha valamilyen madár az illető, akkor csak a szárnyait tudja kibontani. A mitológiavilágban sokszor találkozhatunk olyan lényekkel, melyek félig emberek, de félig állatszerűek, mint például a szatírok, a sellők vagy a bibliai angyalok, melyeknek egy részéről már bizonyították, hogy valójában félvér Alakváltókat láthattak a halandók azokban a ritka pillanatokban s alkothatták meg róluk a különböző meséket és hiedelmeket. A fent említett három példa is ide tartozik, ők egy-egy félvér felbukkanásával keletkezek, képzeletbeli fajok, ám a kentaurok és a szirének (emberfejű, madártestű lények, nem összekeverendő a sellőkkel!) már külön fajokat alkotnak.Fajleírások Alakv_lt_l_www.kepfeltoltes.hu_
Vissza az elejére Go down
Felhasználó profiljának megtekintése
Sötétség
Admin
Sötétség

Hozzászólások száma :
105
Tartózkodási hely :
A Sötétség mindenhol ott van

Fajleírások Empty
TémanyitásTárgy: Re: Fajleírások   Fajleírások EmptySzer. Jan. 02, 2013 6:49 pm

Egyéb


Namless Town városát nem csak az uralkodó fajok lakják,hanem más népek is. Mivel azonban ők kissebbségben vannak,az Egyéb gyűjtókategóriában vannak feltüntetve.
Ezek a szerzetek a világ minden tájáról jöttek,megtelepedve vagy átutazóban a különös kisvárosban,ahol a faji sokszínűség miatt kevésbé kirekesztettek.
Ilyenek a különféle félszerzetek,akiket máshol nem tűrnek meg és Namless Town-ban is furcsán nézhetnek rájuk,pl. dhampyr-ok,akik félig vámpír-félig emberek vagy félvérfarkasok, vámpír-farkas hibrid, félsárkányok,féltündék és így tovább.
Emellett más vidékek fajai,mint törpök,tündék,koboldok,amazonok,trollok,kentaurok,sellők s ki tudja miféle különös,netán kihaltnak vélt faj vagy soha fel nem fedezett egy-egy egyede.

Fajleírások Fantasy66
Vissza az elejére Go down
Felhasználó profiljának megtekintése
Ajánlott tartalomFajleírások Empty
TémanyitásTárgy: Re: Fajleírások   Fajleírások Empty

Vissza az elejére Go down
 
Fajleírások
Vissza az elejére 
1 / 1 oldal

Permissions in this forum:Nem válaszolhatsz egy témára ebben a fórumban.
Nameless Town :: Tudnivalók :: Általános tudnivalók-
Ugrás: