Egy Névnélküli Város, megannyi különös fajjal és a maréknyi család, akik ezt a várost irányítják, fajuknak megfelelően.
Örök sötétségbe burkolva.

 
HomeHome  CalendarCalendar  Gy.I.K.Gy.I.K.  KeresésKeresés  TaglistaTaglista  CsoportokCsoportok  RegisztrációRegisztráció  BelépésBelépés  
Belépés
Felhasználónév:
Jelszó:
Automatikus bejelentkezés:
 
:: Elfelejtettem a jelszavam!
Multi switch
Felhasználónév:


Jelszó:


Latest topics

by Sötétség
Csüt. Júl. 11, 2019 9:18 pm

by Nathaniel Crowley
Pént. Jún. 28, 2019 12:30 pm

by Sawaha
Vas. Jún. 09, 2019 5:08 pm

by Ewolet D. Ulliel
Vas. Jún. 09, 2019 1:31 am

by Ewolet D. Ulliel
Szomb. Jún. 08, 2019 1:54 pm

by Ewolet D. Ulliel
Szomb. Jún. 08, 2019 12:59 pm

by Ewolet D. Ulliel
Szomb. Jún. 08, 2019 11:27 am

by Lyra
Szer. Jún. 05, 2019 8:21 pm

Chat
Top posters

Share
 

 Posztmodern nappali

Go down 
SzerzőÜzenet
Vendég
Anonymous


Posztmodern nappali Empty
TémanyitásTárgy: Posztmodern nappali   Posztmodern nappali EmptySzomb. Nov. 24, 2012 11:01 pm

A kastélyban több nappali van. Az egyik kissé ultramodern, fehér színű, ám kellemes hely, fotelekkel, kis asztalokkal, üvegajtóval, üvegemelettel. A lépcső, mely ide levezet, ugyanis a nappali a földszinten van kacskaringós és szintén nagyon modern.

Posztmodern nappali 405145_356115267818087_1650276096_n
Vissza az elejére Go down
Vendég
Anonymous


Posztmodern nappali Empty
TémanyitásTárgy: Re: Posztmodern nappali   Posztmodern nappali EmptyHétf. Nov. 17, 2014 2:26 pm

Végre jó idő van. Még a lemenő nap is kellemesen meleg sugarakkal tölti be a szobát az ablakon át, ahol éppen állok. Tudom, becsapós ez, hiszen ősz van, mégis az ablakon át úgy érzem, a napnak szokatlanul nagy ereje van. Megtöri a borogós, rosszkedvű időt, mintha ezzel is csak azt akarná mutatni, van kiút és aki akarja, meg is találja. Valójában nem érdekel az időjárás. Az én szívemben most nyár van, szikrázó napsütéssel, minden vidámságával és gondtalanságával együtt. Hosszú idő óta először érzem azt, hogy végre tényleg élek és tényleg érzek. James… ő mindig mellettem állt, ahogy én mellette, de nem tudtuk enyhíteni egymásban azt az űrt, amit Edward fiunk hiánya okozott. Bár soha nem mutatta igazán, próbált miattam erős lenni, de tudom, neki is éppúgy fájt. Hálás vagyok neki, amiért mindent megtett, hogy enyhítse ezt az érzést. Én reméltem, hogy egyszer minden jó lesz… tényleg reméltem, mert ha elvesztettem volna a hitet, megőrültem volna. És nem volt hiábavaló. Mintha eddig ősz lett volna vagy talán inkább hideg tél, de most felváltotta a nyár. Tudom, még messze van a teljes összhang, hiszen most valami olyasmit kell tennünk, ami egy családban ritka feladat szokott lenni. Meg kell ismernünk egymást. Jobb esetben egy gyermek a szülei mellett nő fel, folyamatosan figyelemmel kísérik egymást, a változásokat, a másik minen rezdülését. Ehhez képest én… csak azt tudom, hogy a fiam, tudom mikor született és persze a nevét, amit közösen adtunk neki James-el. Minden más kimaradt. Mégsem vagyok kétségbe esve. Tudom, ami ezután jön, bár nehéz feladat, semmi ahhoz képest, amit eddig éltünk át. Bármilyen nehézség is jön, össze sem lesz hasonlítható azzal az érzéssel, amit addig éreztem, amíg azt sem tudtam, mi lehet vele. Még lapos hasamra csúszik a kezem, odapillantok és önkéntelenül elmosolyodok. Lehetséges ez? Egyszerre két csoda? És igen… nagyon úgy tűnik, hogy nem csak Edwardot kaptuk vissza, hamarosan testvére is érkezik. A gondolattól viszont kissé elkomorodok. Nem tudom hogyan fog reagálni, de egészen biztosan nem úgy, mint James. Ő örült neki, elmondhatatlanul… de a fiunknak minden új, még mi magunk is, ezzel a hírrel pedig nem tudom mit kezdene. Hamarosan viszont meg kell tudnia, nem akarok előtte titkolózni, abból soha nem lesz semmi jó. A megfelelő pillanatot viszont nehéz lesz megtalálni, ebben már most biztos vagyok.
- Fiúk, merre vagytok? Ki fog hűlni a vacsora – emelem meg kissé a hangom, bár tudom, ha éppen nincsenek a közelben, ekkora házban úgysem hallanák meg. Már minden készen áll, szépen meg van terítve és ez kivételesen az én kezem munkájának eredménye. Bár van erre bőven személyzet és varázslat is, nem tudtam magammal mit kezdeni és azt akartam, hogy a mai este tökéletes legyen. Kicsit kivettem a részem a munkából, még a főzésbe is beleszóltam, de csak módjával, a szagokkal újabban nem vagyok jóban.
Vissza az elejére Go down
Edward Grimm
Edward Grimm

Faj :
*
Hozzászólások száma :
2

Posztmodern nappali Empty
TémanyitásTárgy: Re: Posztmodern nappali   Posztmodern nappali EmptyVas. Nov. 23, 2014 9:57 pm

Azt gondoltam, újdonság nem történhet már velem, olyan nem, mi alapjaiban forgatja fel egész életem, mindent, mit eddig hittem, éreztem, tapasztaltam. Úgy véltem, tartalmas időszak áll már mögöttem, függetlenül attól, alig néhány évet éltem, láttam már mindent, mit elképzelni lehet. Könnyedén robbant szilánkokra mégis az, mit ismertem, megremegett bizalmam, rá kellett jönnöm, olyanok is hazudhatnak nekem, kikről nem feltételeztem volna soha. A rosszban, mégis akadt jó is talán, hiszen a mondás igaz, ha egy ajtó bezárul, valahol másik nyílik ki.  Nem jutsz zsákutcába, látszódjon bármilyen kilátástalannak helyzeted, küzdened, kutatnod kell, nem szabad feladnod, s megleled a kiutat.
Ütközőig kitárt ablakomban állok, függönyöm lágyan libeg körülöttem, ahogy a szellő belekap, újra, és újra. Sápadtpiros ajkaim közül füst száll az ég felé. Hasam nyomja a keret, nem törődök vele. Figyelmem arra összpontosítom, minél inkább kilógjak ablakomon, a dohány átható, semmivel össze nem téveszthető szaga ne terítse be minden bútorom. Fogalmam sincs, mit szólnának érte őseim, kockáztatni azonban nem akarok, korai lenne tesztelni őket még. Friss történet egymásra találásunk, nem rég tudtam meg, idegenek szüleim, nem azok vére vagyok, kik felneveltek. Nem ismerem őket még, fogalmam sincs, mi jár fejükben, képtelen vagyok olvasni jeleikben. Igyekszem jól viselni hát magam, míg csak lehet, míg bírom cérnával. Nem áll szándékomban egyből szétszakítani ezt a törékeny nyugalmat.
Megrázom fejem, az égre fordítom tekintetem. A nap lenyugvóban már, mégis, a szokásos hűvösnek, mi ezt kíséri, nyoma sincs. Az égitest utolsó sugarai meleget hoznak még a földre, kitartanak, nem engednek utat a terjedni kívánó sötétségnek. Mintha tudnák ők is, milyen szerencse ért, a szerencsétlenségben.
Újabb szálra gyújtok. Vihargyújtóm láthatatlan lángja nyomán felparázslik cigarettám. Fogaim közé illesztem, tüdőmig szívom a füstöt. Lassan engedem ki, karikát kísérlek meg fújni belőle. Próbálkozásom nem kíséri siker, néhány amorf alak minden, mit fel tudok mutatni. Nem keseredek el, nem adom fel, jobb dolgom úgy sincs most. Szórakoztatom magam hát ezzel, míg a szál el nem fogy. Ekkor kordul meg nyomrom, mintha csak arra várt volna, semmi ne legyen, mi megakadályoz a kajakeresésben. Eloltom a haloványan még izzó rudat, zsebkendőbe csavarom, kukámba dobom. Felkapom fekete pólóm ágyamról, mégse szelhetem keresztül a házat félmeztelenül. Rágót dobok számba, kicsattogok szobámból, a konyha felé indulok. Javában azon merengek már, mit tömjek magamba, mikor alig néhány napja megismert hang kiáltását hallom. Azonnal felé indulok, nagyrészt azért, mert szavai egyértelművé tették, nem kell szendvicskészítéssel törnöm magam.
- Micsoda időzítés. Mit eszünk? – fejem dugom be először csak a szobába, majd testemmel is követem. Rámosolygok az ott lévőre, pillantásom az asztalon, helyen siklik végig. Azonnal észreveszem, hiányzik valaki.
- Ap… James merre van? – sajnálom, nem tudom kimondani még, képtelen vagyok annak szólítani őket, minek kéne. Hosszú idő, mit távol töltöttem tőlük, idő kell, hogy megszokjam az új helyzetet. Talán menni fog később, talán valódi család lehetünk, ennek minden apróságával együtt, talán sose lesz minden tökéletes. Fogalmam sincs, korai lenne bármit is határozottan állítani.
Vissza az elejére Go down
Felhasználó profiljának megtekintése
James Grimm
A Grimm család feje
James Grimm

Faj :
Mágus
Családi állapot :
Házas
Hozzászólások száma :
7

Posztmodern nappali Empty
TémanyitásTárgy: Re: Posztmodern nappali   Posztmodern nappali EmptySzomb. Május 09, 2015 12:39 am

Az egész napom szinte azzal megy el, hogy a dolgozószobámban üldögélek a masszív íróasztalom mögött, és levelek hadát írom meg, hogy valamiképpen némi rendet tudjak fenntartani a körzetemben, a saját negyedben. Amit én is egykoron apámtól vettem át, és ahogy tőlem is majd a fiam fogja átvenni, akit nem rég visszaadott nekünk a Sors. Vagy bármiféle erő is volt az, hálával gondolok rá, a kitartó reménykedésünk végül visszahozta a fiunkat, az elsőszülöttünket. Elmerengek ezen, hogy milyen nehéz volt a tudat, hogy valahol él, tőlünk messze, és nem mi neveljük, szerető családban ahogyan kellene és ahová született. És most mrgint itt van és sok évről maradtunk le, és az első véres kés az volt, amikor idegenként kezelt, és Jamesnek szólított. Megértem természetesen nem várhatom el hogy úgy tegyen mintha mi sem történt volna, de az apai lelkemnek akkor is fájt. Végül Elena hangja ránt vissza a valóságba és elképdek mennyire elment az idő azzal hogy én ezekkel a papírokkal vacakoltam. Egy intéssel küldöm a helyére mindet, és felállok, kinyújtóztatom magam, és elindulok lefelé. Az ebédlő felé, vagyis inkább nappali ahogy elnézem, és pont Edward után lépek be  a helységbe.
- Itt vagyok, a vacsi ígérete lecsalt a dolgozó szobámból - mosolyodom el lágyan a feleségemre, és megborzolom a fiam haját. Egyszerűen hiányzott ez a gesztus, és ezzel is jelzem mennyire örülök annak hogy végre velünk van megint, ott, ahová tartozik. Letelepedek az asztalfőre, ahogy sok éve immár, mindig és  kivárom amíg a személyzet behozza  a vacsorát, megtehetjük. A negyed vezetőiként nem szenvedünk hiányt semmiben és ahogy én is, úgy Elena is a család feje, és utánunk Eddie lesz az. Az én nagy fiam. Büszke mosollyal nézek végig  az immár teljes családomon.
- Na és ki merre járt ma? Ed? - kérdezem ahogy bejönnek az ételek, és előzékenyen hagyom hogy ők szedjenek előbb maguknak, én ráérek. Akár kaja nélkül is el tudnám nézni akármeddig a jelenetet.
Vissza az elejére Go down
Felhasználó profiljának megtekintése
Ajánlott tartalomPosztmodern nappali Empty
TémanyitásTárgy: Re: Posztmodern nappali   Posztmodern nappali Empty

Vissza az elejére Go down
 
Posztmodern nappali
Vissza az elejére 
1 / 1 oldal

Permissions in this forum:Nem válaszolhatsz egy témára ebben a fórumban.
Nameless Town :: The Nameless Town :: Grimm negyed :: Grimm kúria-
Ugrás: