Egy Névnélküli Város, megannyi különös fajjal és a maréknyi család, akik ezt a várost irányítják, fajuknak megfelelően.
Örök sötétségbe burkolva.

 
HomeHome  CalendarCalendar  Gy.I.K.Gy.I.K.  KeresésKeresés  TaglistaTaglista  CsoportokCsoportok  RegisztrációRegisztráció  BelépésBelépés  
Belépés
Felhasználónév:
Jelszó:
Automatikus bejelentkezés:
 
:: Elfelejtettem a jelszavam!
Multi switch
Felhasználónév:


Jelszó:


Latest topics

by Sötétség
Csüt. Júl. 11, 2019 9:18 pm

by Nathaniel Crowley
Pént. Jún. 28, 2019 12:30 pm

by Sawaha
Vas. Jún. 09, 2019 5:08 pm

by Ewolet D. Ulliel
Vas. Jún. 09, 2019 1:31 am

by Ewolet D. Ulliel
Szomb. Jún. 08, 2019 1:54 pm

by Ewolet D. Ulliel
Szomb. Jún. 08, 2019 12:59 pm

by Ewolet D. Ulliel
Szomb. Jún. 08, 2019 11:27 am

by Lyra
Szer. Jún. 05, 2019 8:21 pm

Chat
Top posters

Share
 

 Szabályzat

Go down 
SzerzőÜzenet
Sötétség
Admin
Sötétség

Hozzászólások száma :
105
Tartózkodási hely :
A Sötétség mindenhol ott van

Szabályzat Empty
TémanyitásTárgy: Szabályzat   Szabályzat EmptyPént. Nov. 02, 2012 8:54 pm

A fórum látogatása 18 éven aluliak számára nem ajánlott!
/Előfordulhatnak erőszakos ill. szexuális jellegű hozzászólások./


A regisztráció és a játék megkezdése előtt FELTÉTLENÜL olvasd el a játék történetét és a fajleírásokat! Utóbbiak merőben eltérnek a megszokott-tól!
Ez az oldal nem iskola alapú! Egy város lakójaként játszol,nem feltétlenül kell diák karaktert regisztrálnod.

Hogyan is műküdik ez az egész fórumosdi?

Ebből fakadóan tehát a játékos és a karakter két különböző dolog. A játékban történt eseményeket nem folytatunk játékon kívül, sem pedig fordítva. Játékon belüli események nem befolyásolhatják a játékon kívülieket.

Eltérően a megszokott szerepjáték formáktól, ezt a játékot a fórum keretein belül játszuk, még pedig hozzászólások (post / hsz) formájában. A fórumban különböző táblákat (board), ezeken belül témákat (thread / topic), a témákon belül pedig hozzászólásokat olvashatsz.

A hozzászólásokra reagálva az egyik alapvető kötelezettség és erény a türelem. Lehetőség szerint meg kell várnod, hogy a többi, ugyanabban a kalandban játszó játékos is reagáljon az írásodra. Ez esetenként több napot is igénybe vehet, hiszen mindenkinek másképp jut ideje játszani.

Mire figyelj, mit csinálj/ne csinálj:

Mindenképpen kerülni kell az agresszív, sértő megjegyzéseket a játékon kívül. Ha a karaktered viselkedik így, annak a játékon belül lesznek következményei, például a többi karakter nem fogja túlzottan szívlelni. De játékosként semmilyen formában nem sérthetsz meg másokat! Ha a karaktered káromkodik, tegye azt, de ha játékos beszélget játékossal, abban kérlek, kerüljétek el az ilyesmit!

Légy toleráns mindenkivel, főleg a kezdő játékosokkal! Nem mindenki rendelkezik rögtön írói vénával. Ha egy játékos hibázik, lassan gépel, sok helyesírási hibát vét, nem ismeri eléggé a világot, vagy csak nem tartod elég színvonalasnak a játékait, békésen, segítőkészen fordulj oda hozzá. Ahelyett, hogy lehordanád, segíts neki inkább. Te se kezdted másként az írást vagy a szerepjátékot, ezt ne feledd!

Ugyancsak lényeges,hogy a fórumon tilos bárminemű termék reklámozása. Más fórumok reklámozásához először kérj engedélyt a vezetőségtől!

A játék magyar nyelvű. Ennek értelmében minden üzenetet magyar nyelven lehet csak elküldeni. A játékhangulat fokozására felhasználhatók idegen nyelvek, akár egész mondatok is, de csak párbeszéd formájában. Azonban ha nem magyarázod meg a mondat jelentését, ne csodálkozz, ha senki nem fog rá reagálni.

A fórum alján található chat ablakon belüli beszélgetésekre is vonatkoznak a fenti szabályok.

Azok a játékosok, akik a fórum témáit vagy a chat ablakot reklámozásra, mások zavarására, sértegetésére használják, illetve az alapvető etikai szabályoknak nem megfelelően viselkednek, többszöri moderátori figyelmeztetés után a játékon belüli szankciókkal sújthatók, akár karaktereiket érintve (szintmegvonás), akár az egész játékot érintve (tiltás).

(Csak tájékoztatásképp: a birtokragok "j"-je minden esetben PONTOS "j". Tehát macskája, űrhajója, holdja, stb. Hasonlóképpen az igeragokat is pontos "j"-vel írjuk: harcoljanak, jöjjön, fújja, stb. A muszáj pedig pontos "j".)

Mielőtt egy témába új hozzászólást írnál, győződj meg róla, hogy hozzászólásod csakugyan abba a témába tartozik-e. Játékon kívüli témákat kizárólag az Csevegő témában nyithattok. Az esetleges játékon kívüli (OFF) megjegyzéseket (például egy hozzászólásra vonatkozóan, vagy a játék folytatására vonatkozóan) tegyétek kettős perjel közé: // Így. //

A játékon belül csak a saját karakteredet (és a hozzá tartozó nem játékos karaktereket /NJK/ irányíthatod. Nem mondhatod meg, mit csinál a másik, nem dönthetsz más karaktere helyett, csak, ha ezt előre megbeszéltétek és csak addig a mértékig ameddig megbeszéltétek.

Nem cselekedhetsz olyan dolgokat, amire nem tud a másik karakter reagálni. Csak a szándékodat írhatod le, ha valakit megtámadsz. Ez esetben ajánlott feltételes módban fogalmazni (pl. *megvágja/-ná egy tőrrel,hacsak ki nem védi* stb.).
ENNEK TUDATÁBAN AZONBAN NYUGODTAN ELŐREVIHETŐ A JÁTÉK MENETE!

Az adminisztrátorok, moderátorok döntéseit MINDIG, MINDEN KÖRÜLMÉNY KÖZÖTT el kell fogadnod. Akkor is, ha nem értesz vele egyet.
Ha ellenvetésed van egy moderátori döntéssel kapcsolatban, küldj neki egy privát üzenetet, melyben UDVARIAS, KULTÚRÁLT FORMÁBAN kifejted neki az álláspontodat. Ezután is el kell fogadnod a moderátor döntését. Az agresszív, durva üzenetek, a moderátorokkal szembeni fegyelmezetlen viselkedés eredményeképp kizárhatunk a játékból. A türelemre, toleranciára vonatkozó eme szabály természetesen ránk is vonatkoznak.

Hogyan kell postot/hozzászólást írni, játszani?

Lássuk, hogyan is történik a szerepjáték a fórumon.

Minden szerepjátékos hozzászólást E/3 vagy E/1 alakban kell írni, jelen időben! Ezt soha ne feledjétek el!

A karakter cselekedeteit * -ok közé rakhatod,vagy írhatod folyó szövegben. Utóbbi esetében viszont egyértleműen jelöld/válaszd el! (pl. színek, erősen nyomtatott/dőlt karakterek használatával, szóköz hagyásával)

Ha karaktered megszólal, kezd a mondatot új sorba. Az első karakter egy kötőjel (-) legyen.

A karakter gondolatait ~ -ek (AltGr + 1, más néven Jobb oldali Alt + 1) közé kell rakni.

Az OFF (tehát nem szerepjátékos megjegyzéseidet) //-ek közé kell helyezni.

Ez csak a szerepjátékos helyszínekre igaz, de ott nagyon! Hozzászólásaid színe, betűtípusa, formázása rajtatok múlik.

Lássunk egy példa hozzászólást...

*Colbert ügynök szitkizódva lépett ki a munkahelyéről, és karját a szeme elé emelte, mert annak az átkozott napnak is tűznie kell, mintha még ezzel is egy nagy adagnyi bosszúságot akart volna okozni neki. *
- A pokolba már veled is - *morrant fel, és lesietett a lépcsőn, hogy a nem messze parkoló kocsijába szálhasson és minél hamarabb hazaérjen. Borzasztóan vágyott egy zuhanyra, és egy liter alkoholra.
~Hát kell ennél csodálatosabb nap?~ *gondolta ironikusan és a kocsi előtt megállt. Elővette a kulcsot, kinyitotta, beszállt és egy pillanatra hátradőlt, és felsóhajtott, de aztán beindította a motort, sebességbe tette a Fordot, és gázt adott.

//Köszi, de most sajnos mennem kell!//

További információk:

Az NJK -k olyan karakterek, akik a mesélő, vagy valamely Játékos Karakter (Továbbiakban JK) irányít.
Ha ilyen karakterrel játszol vagy más, titulussal rendelkező karakterrel, NEM feltétlenül kell a karakterednek ennek tudatában lennie! Nincs a karakter homlokára írva pl. hogy az iskola igazgatója vagy a pszichiáter!

Az avatár az a kép, ami a fórumon bal oldalt a hozzászólásaid mellett látszik. Ezt a képet csak akkor rakhatod be, ha a következő feltételeknek megfelel:

- Élő személyről készült fotó (színész, színésznő, ismeretlen személy, családtag, bármi), vagy realisztikus rajz. Ezenkívül ha illik a karakterre betehetsz fantasy képet is, de kérlek, ha tudsz, akkor használj élő személyes képet.
- Nem használhatsz olyan képet, amit már valaki használ.
- Az avatar mérete minden esetben 200x320-as legyen!
- Az aláírás kép elfogadott, mozgó kép is lehet, DE annak méretére ügyelni kell! Nincs konkrét limitáló paraméter,de ne húzza szét a fórumot! (ha a hatás kedvéért még is nagy képet szeretnél,ragd SPOILER-be. Szerkesztés > Other > Spoiler)

Kinek lehet szólni ha baj van?

- Nem kezdesz személyes kereszteshadjáratot! Nem esel neki a másiknak!
- Szólsz a moderátoroknak, akik elbírálják a dolgot. Ha a helyzet elég egyértelmű, a delikvens két perc múlva kap egy szépen megfogalmazott üzenetet, melyben felszólítják a képcserére.
- Amennyiben valakit felszólítottak a képcserére, és figyelmen kívül hagyja, korlátozásokkal, büntetésekkel sújtható.
- Amennyiben megtaláltad a megfelelő képet, de nem tudod, hogy hogy méretezd át, vedd fel a kapcsolatot valamelyik adminisztrátorral, moderátorral akár msn-en, akár privát üzenet formájában, és ő segíteni fog.

Utoljára de nem utolsó sorban az Adminok nem az ellenségeitek, nem azért hoznak szigorú döntéseket hogy nektek keresztbe tegyenek. Az adminok olyan emberek, akik azt szeretetnék ha jól éreznéd magad az oldalon, és ennek érdekében tesznek meg bizonyos dolgokat.
Vissza az elejére Go down
Felhasználó profiljának megtekintése
 
Szabályzat
Vissza az elejére 
1 / 1 oldal

Permissions in this forum:Nem válaszolhatsz egy témára ebben a fórumban.
Nameless Town :: Tudnivalók :: Általános tudnivalók-
Ugrás: