Egy Névnélküli Város, megannyi különös fajjal és a maréknyi család, akik ezt a várost irányítják, fajuknak megfelelően.
Örök sötétségbe burkolva.

 
HomeHome  CalendarCalendar  Gy.I.K.Gy.I.K.  KeresésKeresés  TaglistaTaglista  CsoportokCsoportok  RegisztrációRegisztráció  BelépésBelépés  
Belépés
Felhasználónév:
Jelszó:
Automatikus bejelentkezés:
 
:: Elfelejtettem a jelszavam!
Multi switch
Felhasználónév:


Jelszó:


Latest topics

by Sötétség
Csüt. Júl. 11, 2019 9:18 pm

by Nathaniel Crowley
Pént. Jún. 28, 2019 12:30 pm

by Sawaha
Vas. Jún. 09, 2019 5:08 pm

by Ewolet D. Ulliel
Vas. Jún. 09, 2019 1:31 am

by Ewolet D. Ulliel
Szomb. Jún. 08, 2019 1:54 pm

by Ewolet D. Ulliel
Szomb. Jún. 08, 2019 12:59 pm

by Ewolet D. Ulliel
Szomb. Jún. 08, 2019 11:27 am

by Lyra
Szer. Jún. 05, 2019 8:21 pm

Chat
Top posters

Share
 

 Fekete Whiskey Bár

Go down 
Ugrás a következő oldalra : 1, 2, 3  Next
SzerzőÜzenet
Sötétség
Admin
Sötétség

Hozzászólások száma :
105
Tartózkodási hely :
A Sötétség mindenhol ott van

Fekete Whiskey Bár Empty
TémanyitásTárgy: Fekete Whiskey Bár   Fekete Whiskey Bár EmptySzomb. Ápr. 13, 2013 8:36 pm

Fekete Whiskey Vámpírklubb

"Sikátor az éjig,
Menj rajta végig!
Csodás új életre kapnál.
A Tengernagynál."


Namless Town központjában, ahol mindenféle nép megfordul, a város szívében ott burjánzik a Fekete Whiskey Bár, a vérszívók tanyája.
Mit sem sejt a többség arról, miféle hely ez. Gyanútlan halandók és átutazók csábulnak el s térnek be olykor ide. Vámpírok kísértik meg őket, bűnbarlangjukba invitálva őket, honnan többé élve nem igen távoznak.
Másokat a kíváncsiság vonzz ide és saját szakállukra nyitnak be a fekete ajtón, ahonnan vörös füst szivárog-gomolyog kísértetiesen.
Ez itt a vámpírok területe, ezen a szórakozóhelyen ők az urak.
Aki belép, átadja magát a vérszopók karmainak.
Bent sötétség uralkodik, csupán pár gyertya ég. A bárrészen a nagydarab, tetovált csapos, ki természetesen szintén vérivó. Számtalan asztal és szék, ugyanakkor hátul kanapék találhatók, minden, ami az élvezethez csak kell. A bárpulttól jobbra egy kellemes kis gót zenekar zenél inkább kéjes és gyilkos zenét, ami elkábít élőket és holtakat, nem pedig dübörgőset.
Valóban felkészültél, hogy ide belépj?


Fekete Whiskey Bár Vampire_club2

Vissza az elejére Go down
Felhasználó profiljának megtekintése
William Darklore
A Darklore család feje
William Darklore

Faj :
Vámpír
Családi állapot :
Házas
Hozzászólások száma :
66

Fekete Whiskey Bár Empty
TémanyitásTárgy: Re: Fekete Whiskey Bár   Fekete Whiskey Bár EmptySzer. Ápr. 17, 2013 6:49 pm

Ifjú Olivernek – VIP helyiség

*Sok gondja van a város vámpírjaiért felelős úrnak. Oly sok az olyan kis denevér, akik még csak tejfogaikkal ejtik meg a két kis pontot, amin keresztül szívják a vért. S most egy újabb kis denevér fogja bontogatni a szárnyait, és ettől a ténytől William nem repdes örömében. Nem sokat tud arról, hogyan is mentek a dolgok abban az iskolában, de ebben a városban nem feltétlen tolerálja a rangidős vámpír az ilyesfajta dolgokat. Nem szeretné, ha egyik percről a másikra újszülött vámpírok tömkelegével kellene foglalkoznia.
Nem is olyan rég érkezett meg ebbe a bárba, ahova akkor tér be, ha minden befolyásoló tényező nélkül akar gondolkodni, vagy éppen más vámpírokkal tárgyal. Akárkit nem enged be az otthonába, és hát, ha valaki olyan érkezik, aki erre érdemes, nos ezek a személyek maguktól is betalálnak. De most nem erről van szó, levelet küldött annak az ifjúnak, aki megteremtette a saját sarját, aki egyben a felesége is. Nem rajong túlságosan azért, ha egy tiszta vérű inkább egy embert tisztel meg a figyelmével, és megadta az egyik legnagyobb kincset, az öröklétet.
~ Lassan itt az ideje, hogy megérkezzen. Nem kedvelem, ha késnek.- még várnia kell, addig is egy pohár vért kért, dúsítva némi alkohollal, hogy jobban teljen az idő.

Vissza az elejére Go down
Felhasználó profiljának megtekintése
Oliver Ulliel
Diák - Vámpír
Oliver Ulliel

Faj :
Vámpír
Kor :
27
Családi állapot :
Házas
Hozzászólások száma :
61

Fekete Whiskey Bár Empty
TémanyitásTárgy: Re: Fekete Whiskey Bár   Fekete Whiskey Bár EmptySzomb. Ápr. 20, 2013 3:19 pm

*Levele érkezett pár napja. Maga az északi negyed feje, Lord Darklore vetette papírra. Mindez pontosan arra a napra rá történt, hogy vemhes nejét átcsábította a túlvilágra. Pontosabban a túlvilági örökkévalóságba. Nem ejti meg a levél tartalmát denevérszárnyait most bontogató kedvesének, egyszerűen csak eljön, mintha egy találkozóra jönne a sok közül.
Fekete öltönyt visel. Fekete a zakó, fekete az ing, fekete a nyakkendő, a nadrág és a cipő. Csak stílusosan, ahogy egy maffiózóhoz illik.
Monsieur Ulliel időben érkezik, pontos mint a svájci karórája. Két perccel a megbeszélt idő előtt lép be a vörösben gomolygó bárba, pár röpke pillantást tesz és egy bizonyos illető már mellette is terem és a fülébe súgja, hogy merre kell mennie. Meg is indul a VIP terem felé, igazít egyet út közben öltönyén és benyit a terembe*
- Lord Darklore.
*felel ez meg egyfajta köszönésnek és ha lát az uraság mellett valamilyen ülőalkalmatosságot, akkor leteszi magát. Lábát lazán keresztbe és ujjait öszekulcsolva. Ciánkék szemeivel s kiismerhetetlen tekintetével pedig a lord arcába mered*
- Találkozni kívánt, de levelében nem említette az okot. Hát itt vagyok.
Vissza az elejére Go down
Felhasználó profiljának megtekintése
William Darklore
A Darklore család feje
William Darklore

Faj :
Vámpír
Családi állapot :
Házas
Hozzászólások száma :
66

Fekete Whiskey Bár Empty
TémanyitásTárgy: Re: Fekete Whiskey Bár   Fekete Whiskey Bár EmptyVas. Ápr. 21, 2013 6:53 pm

*Lassan mozgatta a kezében lévő poharat, és belemélyedve nézte, ahogy az itala is mozgásba lendül. Ahogy ez a kis mozdulat is változást tud okozni, úgy az is, ha meggondolatlanul teremt valaki vámpírt. Nem kedveli a meggondolatlan mozdulatokat, főleg, ha előtte nem kérik ki a véleményét. Habár mentő oknak el tudja fogadni a szerelmet, és William hajlik is arra, hogy elfogadja ezt a mentséget. Ám mielőtt ítéletet mond, el kell beszélgetnie az ifjú vámpírral. Aki végül megérkezett.*
- Mr. Ulliel.- üdvözlés gyanánt biccent a fiatal férfinak, és kezével int, hogy foglaljon helyet.
- Nem hiszem, hogy különösebb magyarázatra szorulna az ok, amiért idehívattam. Elég régóta már, hogy felügyelem a városunkban élő vámpírok életét, és nem szeretem a meglepetéseket. Ám sajnálatosan, most sikerült némi meglepetésben részesülnöm, pontosabban, sikerült abban részesítenie, Mr. Ulliel. Egy embernek megadta a fajtán legnagyobb ajándékát, az öröklétet. Remélem tisztában van azzal, hogy ez milyen felelőséggel jár? Egy új szülőt vámpírral elég sok gond adódhat, ha nem képes parancsolni a vérszomjának, ha nem tudja irányítani az erejét. Mind-mind egy gond forrása lehet, és lehetőleg ezeket, a gondokat el szeretném kerülni.*- felemeli az italát, majd lassan kortyol belőle, utána pedig visszateszi az asztalra, és folytatja tovább a beszélést. A hangja pedig végig nyugodt, tárgyilagos.*- Nem tudom, hogyan is mentek a dolgok abban a bizonyos Dexternonban, de itt más a helyzet. Én tartozok felelősséggel minden vámpír tettéért, és ha egy halandó vérét veszik, csak úgy szórakozásból, vagy, mert eluralkodik rajta a vérszomj, nos, akkor Én vagyok az a személy, akinek ezt el kell simítania. Tehát remélem érti, mire is szeretnék kilyukadni? Tanítsa meg a nejét arra, hogyan legyen jó vámpír, de ha gond lesz, nos… mindenről tudomást szerzek, amit a város vámpírjai tesznek, és elhiheti, jobban félnek a haragomtól, mint minden mástól, tehát biztosra veheti, megtudok mindent.*- nem fenyegetett, csupán tényként közölte a dolgot.- Most pedig, kellemesebb vizekre eveznék. Hogy van a kedves unokatestvére? Egy ismerősöm érdeklődik az állapota iránt, talán maga is ismeri, Mr. Ulliel. John a neve.

Vissza az elejére Go down
Felhasználó profiljának megtekintése
Oliver Ulliel
Diák - Vámpír
Oliver Ulliel

Faj :
Vámpír
Kor :
27
Családi állapot :
Házas
Hozzászólások száma :
61

Fekete Whiskey Bár Empty
TémanyitásTárgy: Re: Fekete Whiskey Bár   Fekete Whiskey Bár EmptyKedd Ápr. 30, 2013 11:41 pm

*Miután megérkezik és a Lord is köszönti, helyet foglal ahogy illik. Darklore bele is vág a mondandójába, s Ulliel nem szakítja félbe. Félelmetes fegyelemmel és öröküs póker arccával hallgatja a vámpírok városbeli vezérének szavait, érveléseit. Valóban sejtette, hogy a nejét illetően kerül faggatásra, bár több tippje is akadt. Megérti amit William Darklore mond, egyet is ért vele. Arisztokraták mindketten és így tudják mi a törvény és mi vált ki nemtetszést. Valójában Oliver sem szereti az átalakítottakat, ahogy a nemesek többsége. Ez a helyzet viszont speciális, de ezt ki is fejti az uraságnak, ha már vallatásra invitálták.*
- Ahogy mondja, Lord Darklore. Nem éppen a legjobb halandókra pazarolni a vérünket.
*helyesel s tovább hallhatja az urat, mielőtt belekezdene saját mondandójába*
- Megértem, hogy így gondolja. De nem szoktam hobbiból Elfajzottakat teremteni. Alapvetően ellenzem, ahogy Ön vagy bármely leszármazottja a mi Bíbor Királyunknak.
*szinte észre sem veszi, hogy csusszannak ki a száján a szavak, a Királyt illető rész,konkrétan. Ez a megfogalmazás. Bizseregni kezd a tarkóján a Jel, amit a megtestesült Nagyúr tett rá még a Bermudákban, azon a bizonyos estén, mikor valóban majdnem odaveszett. Ez a gondolat azonban nem ül ki az arcára, nem mereng el, két lábbal a földön marad*
- A feleségemet nem unalomból vagy puszta önkontrollhiányból alakítottam át, uram. Ha nem teszem meg, meghal a szíve alatt a gyermekünkkel együtt.
*talán tudja eme körülményeket a vámpírok feje, talán nem,közli hát. Még se gondolja jött-ment fiókagyártónak, még is csak nemes*
- A legjobb tudásom szerint nevelem majd őt a vámpírlétre, remélhetőleg hamar beletanul és nem fog fennakadást okozni. Kezeskedem érte.
*biztosítja a vámpír urat, a fenyegetés jogos, jó,hogy ilyen vezetője van a városban a vámpíroknak. Amit előbb elmondott,remélhetőleg megnyugtatja. A következő téma meglepi, hagyja,hogy általában kiiismerhetetlen póker arcán valamiylen minimális meglepettség kiüljön, eddig senki sem érdkelődött a szóban forgó lány iránt, aki nem mellesleg távolabbi unokatestvér*
- Opheliára gondol?
*mikor az érdkelődő nevét említi, akkor megbizonyosodik ebben, hiszen Johnt futólag ismeri, ő a furcsa halandó a fájdalom-rezisztenciával*
- Úgy tudom nem sokkal előttünk ide költözött,a városba. Újdonsült férjével, Sitka Greeddel. El kellett jönniük a Bermudákból, mivel Mr.Greed Ophelia karvezetője volt és nos....Ön is tudja hogy megy az ilyesmi. A diák-tanár románcok rontják az iskola hírnevét. Bár azt hallottam maguktól jöttek el, nem is azért, mert teherbe esett. Egyébként úgy értesültem jól érzik magukat, de személyesen régen beszéltem velük.
*hangja semleges,de talán valahol gúny is érződik benne. Rosszmájú vagy realista, de szerinte igenis azért költözött a párocska, mert a lány bekapta a legyet, ráadásul vámpír létére egy vérfarkas-legyet. Az ilyesmit szinte sehol sem tűrik meg, ebben a városban viszont esélyes. Főleg mert az a hír járja, Sitka lesz a polgármester. Mondjuk a pár magánaélete nem igen izgatja, sose érdekelték mások*
Vissza az elejére Go down
Felhasználó profiljának megtekintése
Leo Dunkelfreud
Pszichiáter - Vámpír
Leo Dunkelfreud

Faj :
Vámpír
Kor :
793
Családi állapot :
Szeretnéd tudni,mi?:D
Hozzászólások száma :
144
Tartózkodási hely :
Asylum

Fekete Whiskey Bár Empty
TémanyitásTárgy: Re: Fekete Whiskey Bár   Fekete Whiskey Bár EmptySzer. Május 01, 2013 10:04 am

Deborah


Nem messze a vásártértől, az egyik szűk kis utcában egy dupla ajtó tárul a járókelők elé, ahonnan vöröses füst gomolyog kifelé. Fényes nappal van még, még sem kihalt a bár, ahogy a két egymásnak idegen belép. Bent félhomály uralkodik, fekete és vörös a domináns árnyalat és gyertyafény, kábító zene. A pultos lomhán vet egy pillantást rájuk, de nem tovább. Egy-két figura úgyszintén, de nem sokan, csak akik éppen az ajtó közelében ülnek. Vámpírok és itt-ott emberek. Iszogatás, kényelmes elterülés egy-egy kanapén. Két nőszemély éppen egy pasast cirógat, valahogy túl közel kerülve a nyaki és könyékhajlati verőérhöz. Mások csak csevegnek vagy táncolnak, egy férfi a lassúzás közben a kecses női csuklót szipákolja alig észrevehetően, másutt vámpírbanda összeverődve kacarász valamin nagyokat.

- Nemrég bukkantam erre a helyre, nem is olyan rossz. És jók a koktélok.

Mondja mintha mi sem történne, ez az Idegen Hölgyike úgy sem szívbajos, kétli, hogy berosálna néhány éppen embert csócsáló vámpírtól a bárban. Leteszi magát az egyik féköríves kanapéra az egyik asztalhoz, a pincér ott is terem.

- Te mit kérsz? Én iszok egy Bloody Mary-t.

A pincérnő felfirkantja szótlan aztán a lányra néz.
Vissza az elejére Go down
Felhasználó profiljának megtekintése
Deborah Zanni
Diák - Mágus
Deborah Zanni

Faj :
Mágus
Kor :
26
Családi állapot :
hajadon
Hozzászólások száma :
57
Tartózkodási hely :
Nameless Town

Fekete Whiskey Bár Empty
TémanyitásTárgy: Re: Fekete Whiskey Bár   Fekete Whiskey Bár EmptyKedd Május 21, 2013 1:42 pm


A mosolya letörölhetetlen, ám azért meglátva, merre is tartanak, valami belül mégis elkezdi piszkálni bizonytalanságát, de ezt szerencsére kifelé nem mutatja, habár ki tudja, mit vesz észre a mellette álló vagy mit nem.
- Hű, ez izgisnek tűnik! - A kíváncsisága kerekedik felül, ehhez kétség sem férhet. Az egész hely egyszerre tűnik ijesztőnek és lenyűgözőnek, már amennyire az it-ott látható nyilvános vérszívés és társai, annak tekinthetők.
- Nem rossz - Nagyokat pislogva néz körbe, aztán inkább előre szegezi tekintetét, s helyetfoglal Leo mellett. A kanapé kényelmes, és úgy összességében, nem ez a legrosszabb hely, ahol életében megfordult, sőt, ha elétekint pár apróságtól, még egész jónak is tekinthető.
- Hm... - Nem is tudja, mit mondjon hirtelen, amitől nem tűnik cikinek, vagy éppen mi az, amit ő ismer, mert nem az a bárokba járó típus, aki annyira ismerné a különböző italokat. Mivel látja, hogy a türelem nem a pincérnő erőssége, kimondja az első dolgot, ami eszébe jut.
- Egy Gin tonic jó lesz, köszönöm. - Az előbb kissé elhalványodó mosolya, most újra erősebben látszik arcán, ezzel pillant a pincérnőre, aki aztán el is tűnik a rendelésükkel. Tekintetével követi egy darabig, aztán körbepillant, majd újra a mellett ülőre néz.
- Érezd magad kitűntetve, mert egy ilyen helyre nem jönnék el csak úgy akárkivel. - Nem szokta érdekelni, mit gondolnnak a szülei arról kivel és hol mászkál, de most többször is megjelenik fejében egy kép róluk, ahogy rájönnek, merre merészkedett. Vicces...


//Bocsánat az eltűnésért! UIgyekszem aktívabb lenni ezentúl! //
Vissza az elejére Go down
Felhasználó profiljának megtekintése
Leo Dunkelfreud
Pszichiáter - Vámpír
Leo Dunkelfreud

Faj :
Vámpír
Kor :
793
Családi állapot :
Szeretnéd tudni,mi?:D
Hozzászólások száma :
144
Tartózkodási hely :
Asylum

Fekete Whiskey Bár Empty
TémanyitásTárgy: Re: Fekete Whiskey Bár   Fekete Whiskey Bár EmptySzer. Május 22, 2013 6:19 pm

Elvezeti újonnan szerzett ismerettségét a vámpírbarlangba, ami a város közepén garázdálkodik mint egy eleven szörnyeteg. Páratlan és varázslatos, de egyben halálosan veszedelmes. Tény és való, ezen a helyen nincsenek tabuk. A vér folyik, a kéj áramlik, igazi bűnbarlang.
Azt illetően, hogy mindez "izgis", nem felel semmit, csak szokásához híven macskásan vigyorra görbül a szája sarka, majd helyet is foglal egy szuperkényelmes, szajhapiros kanapén. Hiszen itt minden a vörös és fekete árnyalataiban úszik.

- Szerintem sem. Hangulatos kis hely.

Nem minden vámpírbárt szeret, de ez tényleg egy jó kis hely. Hangulatos, jó a felhozatal és a zene is.
A pincérnő megérkezik, felveszi a rendelést és kissé unottan távozik is, szemmel láthatóan nem hozta lázba, hogy halandó hústömeget lát. Úgy siklik el észrevétlen, mintha csak a Drakula halott és élveziből tanulta volna.

- Ó,igazán? Miért is?

Fordul a csaj felé. Olyan bájosan kisfiús arcot vág na és vigyort, hogy egy percre tényleg el lehet hinni, hogy ártatlan, mint a ma születt (vér)bárány. A kérdés csupán érdeklődő jellegű, de azért ott van a szadista fele ami piszkálja, mert hát nem nehéz kitalálni mire gondol az ismeretlen emberleányzó: ki a frász jönne önként egy idegen vámpírral vámpírbárba, amit ember élve nem igen szokott elhagyni? Legalább is harapásnyom nélkül szinte semmiképp.

- ...hiszen a nevemet sem tudod és alig húsz percre ismerjük egymást.

Teszi hozzá némi kételkedéssel a bókot illetően amit a csajszi mondott. Eléggé kilóg a lóláb. Vagy a fene kisugárzása? Ha egoisták vagyunk,az utóbbi.

// örülök *g* már azt hittem-hogy a chates megjegyzésemet idézzem-, elraboltak a vuclik és muclik:D//
Vissza az elejére Go down
Felhasználó profiljának megtekintése
Deborah Zanni
Diák - Mágus
Deborah Zanni

Faj :
Mágus
Kor :
26
Családi állapot :
hajadon
Hozzászólások száma :
57
Tartózkodási hely :
Nameless Town

Fekete Whiskey Bár Empty
TémanyitásTárgy: Re: Fekete Whiskey Bár   Fekete Whiskey Bár EmptySzer. Május 29, 2013 9:15 pm

Valahogy érezte, hogy visszafog kérdezni, mert hát... miért ne tenné? Debbienek amúgy is fura az észjárása, szóval, ha az Idegen nem teszi meg, akkor is valószínűleg magyarázatul fűzött volna még hozzá pár mondatot, némi reakcióidő után, amit a férfinek hagyott. Ha a lánykánk nem is gondolatolvasó, a Leoban felmerülő kérdések abszolút jogosak, s neki is megfordult valami hasonló a fejében, igaz kicsit másként, másmilyen stílusban. Valahogy úgy hangzott az egész, hogy...
~ Miért is vállaltam én ezt be? Ja, igen, mert jó bulinak tűnt eljönni és felajánlani a vérem egy részét valamelyik ütődött vámpírnak. Mondjuk ennek itt szemben. Ismerem úgy negyed órája, maximum húsz perce, és ezalatt sikerült rávennie, hogy egy ilyen véres, sötét, eldugott bárba jöjjek, amiről eddig nem is hallottam. Hogy-hogy nem hallottam? Pedig ismerek más vámpírt is, nem csak őt... Hm, vajon ez ilyen "elit helynek" számít, mint a filmekben? Bele illene nem is egybe, annyi fix. Opp, mintha mondott volna valamit...~
- Micsoda? - Nagyokat, s sűrűn pislogva néz a férfire, mert kicsit elkalandozott, ami előfordul nála, szóval zavarba se jön tőle.
- Azt hiszem kicsit kikapcsoltam - Vallja be őszintén, mert eszébe se jut, hogy esetleg ne mondja ki, ami a szájára jött hirtelen. Bolod szokás ez, kétség sem férhet hozzá.
- Ja, igen, a neved - Kellett néhány másodperc, mire a hang után az értelme is eljutott hozzá, de ami késik...
- Szerintem te olyan... - Picire összeszedi a kissé elhalványult rúzstól színes ajkait, s a vele szemben ülőt méregeti, az arcát, az orrát, a szemeit, meg úgy összességében az egész em... vámpír.
- "Tod"-os vagy, de valahogy mégsem, inkább... Peter? - Találgat, nem sok sikerrel ugyan, de imád kitalálósat játszani, ez megunhatatlan számára, tehát reméli, az egyelőre nevét titkoló úriember továbbra is így tesz, nem löbi le a poént.
Vissza az elejére Go down
Felhasználó profiljának megtekintése
Leo Dunkelfreud
Pszichiáter - Vámpír
Leo Dunkelfreud

Faj :
Vámpír
Kor :
793
Családi állapot :
Szeretnéd tudni,mi?:D
Hozzászólások száma :
144
Tartózkodási hely :
Asylum

Fekete Whiskey Bár Empty
TémanyitásTárgy: Re: Fekete Whiskey Bár   Fekete Whiskey Bár EmptyCsüt. Május 30, 2013 1:04 pm

A tűzpiros bőrkanapén ücsörögnek a koktélokra várva, amint Debbie eléggé elbambul. Nem kicsit, nagyon. Magyarázhat neki az ismeretlen vámpír, csakhamar feltűnik neki, hogy a lány gondolatai valahol egészen más tartományokban száldosnak. Meg is mosolyogja, csomó tippje lenne, hogy mire gondolhat éppen, elég kreatív, ezért az ötletekben sosincs hiány.

- Hát azt észrevettem. Mi jutott eszedbe, ami ennyire elterelte a figyelmedet?

Teljesen ártatlan ez a kis kérdés, nagy rozsdavörös szemeivel mered az újonnan álomvilágából ébredő leányzóra, mindig is kíváncsi típus volt. Az emberi elme zeg-zugai pedig már-már szakmai ártalom szintjén bizsergetik agyának összes lebenyeit.

- Szóval nem vagyok akárki...mer tolyan "Tod"-os vagyok.

Nyakatekert gondolatmenet, de követhető az ember észen van, éppen ekkor teszi le a poharakat eléjük a pincérnő. Meg is fogja sajátjtá belekortyol a vörösen gomolygó koktélba, ami a neve ellenére nem vámpírtalálmány, hanem egy sima koktél amit akármelyik bárban megkaphat az ember. Közben le nem veszi tekintetét az éppen őt "elemző" nőszemélyről.

- Milyen különös, hogy éppen "Tod". Németül azt jelenti, "Halál". Én pedig német vagyok.

Jön ki a gondolat a száján, nem is próbálja leplezni, hogy ez a hasonlat tetszik neki. Talán kissé pszichopata a megjegyzés?

- Vagy "Peter"? A "Kőszikla", amire a Magasságos építi az Egyházát, vallási alappillér, minden esetre elég pozitív ahhoz, hogy a "Halál" ellentettjének mondjuk.

Filozofálgat el a dolgon, szereti tüzetes megvizsgálni a dolgokat és átrágni magát rajtuk. Ironikus, hogy valahol mind a két név egy darabka szimbóluma lehetne a lényéből. Ez taln az emberek hatodik érzéke?

- De nem, nem talált. Ettől sokkal lovagibb nevem van.

Kacéran mondja és ismét kortyol a piros fluidumból. Elnéz a bárban ülőkön, de csak úgy, mert nincs jobb dolga, csakhamar visszatér Miss Nemo-hoz, had találgasson tovább.

- Annyit segítek, hogy azért nem Trisztán.

El is kuncogja magát, elég gagyinak tartotta mindig is Trisztán és Izolda történetét, mondjuk Trisztán mint az Arthur király-mondakör egyik szerves eleme már más tészta- Nem mintha megvetné a mondákat és középkori balladákat, cseppet sem erről van szó, csak az az egy olyan bénácskán sikerült. Főleg, hogy pszichológiailag fél percen belül magyarázható Trisztán miért szeretett bele Izoldába, hiába próbálja Wagner az operájában belemagyarázni, hogy ez rejtély.


Vissza az elejére Go down
Felhasználó profiljának megtekintése
Deborah Zanni
Diák - Mágus
Deborah Zanni

Faj :
Mágus
Kor :
26
Családi állapot :
hajadon
Hozzászólások száma :
57
Tartózkodási hely :
Nameless Town

Fekete Whiskey Bár Empty
TémanyitásTárgy: Re: Fekete Whiskey Bár   Fekete Whiskey Bár EmptyCsüt. Május 30, 2013 2:00 pm

- Az... annyira nem érdekes - Ennyivel lerendezi a "Hová tűnt el gondolatban?" c. dolgot, s inkább koncentrál a következő pontra, ami ugye a férfi nevének kitalálása lenne. Teljesen belelkesül attól, hogy végre egy kis játék is keveredik a társalgásukba, noha eddig is volt valami "macska-egér" féle, de ez akkor is merőben más.
- Ha van neved máris kiemelkedsz a névtelen tömegből, tehát nem leszel akárki, inkább valaki. Aki nem Tod. Hm... - Megkapják közben az italukat, Debbie a sajátját nézegeti, közben az előbbieket reagálja a hallottakra. A szerepcsere ezután megtörténik, ő iszik míg a férfi beszél. Érdekes dolgokat mond, nem is terelődnek el a lányzó gondolatai míg hallgatja. Igen tanult vámpírral hozta össze a Sors, ezek szerint, hiszen nem tudja mindenki a különböző nevek jelentését, s aligha hiszi, hobbiként oly' sokan űznék ennek a területnek a tanulmányozását. De, legalább már tudja, hogy német, ami haladás, vagyis nagyjából ugyanott tart, mert nincs képben a különböző országok jellegzetesebb, régi neveivel, mind egyre megy. Maximum azt tudja eldönteni, illik-e az illetőhöz vagy sem. Jobban belegondolva, végighallgatva két tippjének magyarázatát, utóbbi annyira mégsem volt találó, csupán az első nevet mondta ki, ami a Tod után eszébe jutott. Mégsem nyert vele.
- Más nézetekből viszont a kőszikla nem is annyira ellentétes a halállal, de a te éred jobban tetszik, mint az enyém, szóval maradjunk annál. Az emberek... és a többiek - teszi hozzá gyorsan - egyébként sem tudják teljesen eltalálni a neveket, mert lehet, hogy néhány tulajdonságukhoz passzol, de több félék vagyunk, tehát például ha az én nevem nézzük, fogalmam sincs, miben illenék én a méhecskékhez, nem szurkálódom, és nem is vagyok csíkos. - A második érvnél végignéz magán, kissé széttárva kezeit, hogy megmutassa, egy árva csíkot sem fog rajta találni senki, még a ruhája sem olyan.
- A lényeg, hogy rád is kapásból már most több féle nevet tudnék mondani, amiről úgy gondolom jelentésében illik rád, de mivel a sajátomon kívül csak ezt a két új infót tudom, ne próbálkozzunk vele, jó? - Megint sokat beszél, s tenné is tovább, de nem akarja "kibeszélni a férfit a nadrágjából", mint ahogy azt papájától tanulta kiskorában, habár ő nem biztos, hogy így értette a dolgot. Mivel amúgy is elkerül tőle a szólás joga, így belekortyol az italába, ami egész ízletesnek tűnik, ezért lop még egy kortyot belőle, s ismét figyelmesen hallgat. A "Trisztán" nevet hallva majdnem kiköpi, amit még nem nyelt le, szerencsére lenyeli nevetés előtt. Kezével eltakarja a száját, hogy ne tűnjön olyan hangosnak, amíg lecsillapodik.
- Tirsztán? Ne! Erről a csúnya névről mindig az a sztori jut eszembe, amit tavaly olvastam. Lovagok, bájital, szerelem és társai. - fintorog.
- Falnak megyek tőle. - Mondja ki, mielőtt leesne neki a szavainak értelme, s gyorsan a szemben ülőre néz.
- Mármint... ha te szereted az nem gond, meg biztos jó, de nekem unalmas, főleg mikor egymás után elolvasol két ilyen lovagregényt, és a nevek kivételével az egész nagyjából ugyanaz. Vajon élőben, akkoriban is ilyen egyhangú volt a lovagok élete? Harcolt, lovagolt, nőzött, pont. Megöregedett és annyi. Nem tudom elképzelni, hogy nagyon más történt volna velük, de lehet ez csak az ilyen történetek hatása. - Kicsit elkanyarodtak az eredeti témától, ami talán nem akkora baj, de majd kiderül. Elhallgat újra, lopva körbepillant, majd újra a még mindig név nélküli vámpír arcát fürkészi.
Vissza az elejére Go down
Felhasználó profiljának megtekintése
Leo Dunkelfreud
Pszichiáter - Vámpír
Leo Dunkelfreud

Faj :
Vámpír
Kor :
793
Családi állapot :
Szeretnéd tudni,mi?:D
Hozzászólások száma :
144
Tartózkodási hely :
Asylum

Fekete Whiskey Bár Empty
TémanyitásTárgy: Re: Fekete Whiskey Bár   Fekete Whiskey Bár EmptyCsüt. Május 30, 2013 3:59 pm

- Szerintem minden érdekes ami az ember fejében zajlik.

Vágja rá úgymond kontrázva Nemo Kisasszony elsunnyogó megjegyzésére, persze nem fogja erőltetni, ha nem akarja elmondani, csak úgy megjegyzi. Az elme...nos,igen,nem hiába lett agyturkász.

- Ez igaz. De cseppet sem mind egy, hogy hogyan hívnak. Lehet, hogy olyan átlagos neved van, mint minden második embernek. Semmi extra, így nem is lehet rádszabott. Másrészről...azt olvastam egyszer, hogy ha megkapjuk a nevünket, ahhoz igazodik a jellemünk. Felvesszük, a szó szószoros értelmében.

Hogy ebben van-e valami vagy csak belemagyarzás az jó kérdés, minden esetre ez is egy érdekes terület. Nevek és a jelentésük, eredetük és hogy milye jellem kifejlődését segítik.

- Miért nem? Kifejtenéd?

Talán a sírkőre asszociál a lány vagy a kriptákra, de lehet, hogy másra. Azért rákérdez.

- Szóval Méhecske Kisasszony...

Eltűnődik,az már majdnem Pillangó Kisasszony. Hosszú élete során rengeteg nevet hallott már, töri a fejét a méhecskéseken, hátha eszébe jut valami.

- Maya? Vagy...Melissa?

Kérdez rá, tipp. Az ő nevét illetően meg továbbra is a homályban marad, legalább is egyelőre.

- Esetleg Lissa?

Ezek a nevek tudtával méhecskét jelentenek vagy valami hasonlót, legalább is úgy rémlik.

- Az én nevem is egy állatot jelent és én sem vagyok olyan, mint az a bizonyos állat.

Az oroszlán sörénye hasonló árnyalatú mint a haja és a szemfogaiknál is van analógia,de azért nagyrészt nincs sok köze a vadmacskákhoz. Mondjuk van aki szerint olyan fránya, hamiskás macskavigyorsa van, mint az Alice csodaországban Cheshire cat-jének. Mondták már.

- Tippelhetsz, ha gondolod. Miért, milyen jelentésű nevek illenének rám?

Ez ismét érdekelni kezdi, rövidke ismerettségük alatt milyen név-jelentéssel azonosítaná a loknis hölgyike? De ha nem akar próbálkozni, megvonja a vállát és ismét kortyol, persze még véletlenül sem árulná el a nevét, nincs szabad a gazda.

- Lovagi, de nem Trisztán. Szerencsére. A hangzása szerintem sem szép, a jelentése viszont passzol egy kerek asztal lovaghoz, csattogó kardot jelent, ha jól emlélszem.

Nyomatékosítja, ő sem szereti a storyt. A nevek jelentése meg anynira nem is hobbyja, csak hát ennyi évszázad után rengeteg ember regélte el a neve jelentését és eredetét, na meg az a sok kódex amit másolt, legalább erre jók voltak.

- A Trisztán és Izoldát én sem szeretem. De alapvetően Trisztán, mint az Arthur mondakör és a kerekasztal egyik lovagja már érdekesebb. A szerelmi story kicsit elfuseráltam sikerült szerintem. Nagyon valószínűtlen, olyan művi.

Ismét kortyol az italából ami fogyóban van, a Trisztánozást hanyagolná, főleg, hogy mindketten utálják, nem esik majd nehezükre.

- Szerintem ez csak a rosszul megírt regények miatt tűnik így. Összességében lehet, hogy sablonos volt,de nem egyhangú. Sosem tudhatták milyen városba érkeznek, ott milyen lesz és hogy nem krepálnak-e be egy-egy csatában. A nőzés meg...legalább akkoriban többnyire szükség volt szerenádozásra meg versírása a nők szívéhez, nem volt olyan könnyű a lovagok és bárdok dolga, a 21.századdal ellentétben.
Na meg nem csak egy féle lovag létezett.

Persze voltak könnyed partyk már akkoriban is, de alapvetően a férfiak tökösebbek voltak, mert rá is szorultak. Ma már? Rózsaszín ing és pózolás a tükör előtt telefonnal. Meg a nők jönnek maguktól, tapadnak mint a mágnes. Tisztelet a kivételnek. Lehet, hogy az idegen lány most vérig fog sértődni, reméli azért nem. Hiszen akinek nem inge, ne vegye magára. Elfuserált kissé ez a nemzedék. Jobban szereti a 21.századok ez tény és való, szereti élvezni az életet, de ha mélyebben átgondolja, az emberek szempontjából azért hanyatlásnak mondható.
És hogy nem csak A Lovag, egy sablonos prototipus volt, az sem mind egy ám.

Vissza az elejére Go down
Felhasználó profiljának megtekintése
Deborah Zanni
Diák - Mágus
Deborah Zanni

Faj :
Mágus
Kor :
26
Családi állapot :
hajadon
Hozzászólások száma :
57
Tartózkodási hely :
Nameless Town

Fekete Whiskey Bár Empty
TémanyitásTárgy: Re: Fekete Whiskey Bár   Fekete Whiskey Bár EmptyKedd Jún. 11, 2013 9:55 pm

- Ez hülyeség - vágja rá egyből a "nevünkhöz igazodunk" résznél, mert teljesen másként vélekedik, s ezt természetesen nem fogja elrejteni az Idegen elől, még akkor se, ha ő maga lenne a nagy Drakula vagy valaki hasonlóan hírhedt vérivó. Ez a lányzónk fejében is átsuhan, mint valami gyors kép, ami után folytatja is a "Miért?" kibontakoztatását.
- A nevünket a szüleink választják, vagy tetszés szerint vagy a családon belüli hagyományoknak megfelelően. Ők se tudják, milyenek leszünk, mi meg nem szólhatunk bele, tehát maximum becenévként kaphatunk jellemünkhöz illőt, vagy piszok mázli, ha véletlenül eltalálják a születésünkkor. - Kifejtené ezt még tovább is, de már a kősziklás résznél tartanak, amit ugye nem tervezett kifejteni, mert még neki sem állt össze teljesen a kép, nemhogy értelmes formában visszaadhatná a férfinak, úgy, hogy esetleg meg is értse. Azért tesz egy próbát.
- Az jutott eszembe, hogy... öhm... Vegyük a kősziklát. Ha magad elé képzeled... - magyaráz, itt egy pillanatra megállva, de amint folytatja kezével is újra kalimpál, mint azt szokásos általában, ha valaki valamit nagyon magyaráz. - ... akkor tuti nem valami pirinyó kis szikladarabot képzelsz el, hanem egy nagy, emberes darabot, vagy akár még nagyobbat. Ezek után gondolj arra, hogy egy kősziklával való találkozás, hágy féle képpen végződhet halállal. Jó, ez elég hülye példa, és nem is pont így gondoltam a dolgot, de valami hasonló, csak ma a beszéd nem megy túlságosan, de gondolom, te ezt nem így látod, mert folyamatosan jár a szám, fecsegek-össze vissza mindenféle butaságot. Mint most is például. - Mielőtt újabb áradatot zúdítana szegényre inkább iszik az italából, ezzel elnémítva saját magát, s esetleg szóhoz juttatva a szemben ülőt, aki ezt ki is használja, eltereli a témát a neve felé, vagy inkább visszatereli? Hiszen volt már erről szó korábban. Akkor sem járt sikerrekl, most sem adja magát Deb olyan könnyen. Ez látszik a mosolyából is, kissé huncut, játékos, és kifejezi vele, mennyire élvezi a helyzetet, meg az új ismerős társaságát természetesen.
- Maya, a méhecske... hm... az nem valami mese? Mintha láttam volna, vagy csak valaki mondta, már nem tudom. - Neki is akad töprengeni valója, habár nem konkrétan a nevét illetően inkább az említett mese vagy akármi köti le gondolatai egy részét, mert annyira ismerősnek tűnik ez a párosítás. Talán csak a jó hangzás miatt... Bármi lehet.
- A tippek meg sem közelítik az igazságot, annyi közös van bennük, hogy női nevek. - Kuncog halkan, mert annyira tetszik neki, hogy ilyen érdekes feladatot eszelt ki. A férfi állatra utaló neve újabb gondolatmenetet indít el, a többi mellett, amikkel már nem is foglalkozik annyit, inkább erre koncentrál.
~ Állat, állat... a farkas az angolul Wolf, de ez hülyeség, németül meg fogalmam sincs. Mi van még? A sas vagy ... az oroszlán vagy... Várjunk, az oroszlán az Lion, és van ilyesmi név is, de ez megint angol. Vagy németül is az? ~ A töprengésének érdekessége, hogy görögül történik, ha nagyon agyal valamin néha átvált anyanyelvére, s ilyenkor elkövetheti azt a hibát, hogy hangosan is így szólal meg.
- Lionel, mint oroszlán? - Kérdezi meg hangosan, a már előbb említett bakival, tökéletes görögséggel. Nem is sejti, mennyire közel jár, az már a férfin múlik, bevallja-e ezt vagy inkább hagyja még gondolkodni. Debbie várakozóan néz rá, feje oldalra billentve, nagy szemeivel figyeli, aztán valószínűleg enyhe zavartság suhan át arcán, mikor tájékoztatják a nyelvtévesztésről.
- Nem is tudom, főként mivel ugye fogalmam sincs, melyik tulajdonsághoz melyik név tartozik, és lehet az már nem is illene hozzád annyira, mint csak a tulajdonság. Ezért sem hiszem, hogy ezt itt fejtegetnem kellene, mert csak még bolondabbnak néznél miatta. - Az italhoz kapott szívószállal játszik, forgatja a pohárban, kevergeti vele az italát vagy a jégkockákat "üldözi", közben tekintetével is követi. Szerencsére azért lassan ezen a témán is túl jutnak, egészen Trisztán történetéig, meg a lovagokig, amiről a férfi többet beszél, így csendben hallgatja, igaz néha gondolatai elkalandoznak kicsit, de többnyire figyeli, mit mond. A lovagokról szóló történetekről már kifejtette a véleményét, nem ismétli önmagát, viszont egy ponton megakad.
- Ne általánosíts! Akkor és ma is vannak könnyebben illetve nehezebben megszerezhető nők, akikért kűzdeni kell. Régen harcoltak, verseket írtak, ma is kellenek ilyenek, hogy meghódíts egy igazi nőt, aki nem adja oda magát akárkinek. Lehet nem harcot vár a kegyeiért, de azért elvárja, hogy ne csak csettints, hanem mutasd meg, hogy mit tennél meg érte. - Ha a női nemről van szó, kiáll érte, nem hagyja szó nélkül az ilyesfajta megjegyzéseket, mint az látszik is ugye. Csöppet sérti, hogy így vélekedik róluk, a véleményét is elmondta erről, de tovább is mondja, ha ezen múlik.
Vissza az elejére Go down
Felhasználó profiljának megtekintése
Leo Dunkelfreud
Pszichiáter - Vámpír
Leo Dunkelfreud

Faj :
Vámpír
Kor :
793
Családi állapot :
Szeretnéd tudni,mi?:D
Hozzászólások száma :
144
Tartózkodási hely :
Asylum

Fekete Whiskey Bár Empty
TémanyitásTárgy: Re: Fekete Whiskey Bár   Fekete Whiskey Bár EmptySzomb. Jún. 15, 2013 1:17 pm

- Lehet, én csak olvastam.


Mondja mintegy védekezőleg. Másrészről van, hogy a nevek tényleg jellemzik a viselőjüket.


- Ja,mert nem "kő",hanem "szikla".


Jegyzi meg csak úgy miközben a lányka ecsetel, mert valóban nem egy kis darab kavics a jelentése,hanem szikladarab. Az, hogy a kis fürtösnek ilyen véres asszociációi vannak, nem szól semmit, csak bólogat miközben az magyaráz és hallgatja. Kinek hogy.


- Elég sötét egy elképzelés, de érthető. Persze az ókorban nem ezt juttata az ember eszébe, hanem azt, hogy egy szikla biztos talaj az építkezéshez.


Teszi hozzá, mert nem mind egy melyik korban vagyunk. Minden században más és más volt az emberek elképzelése és hozzáállása a dolgokhoz.


- Engem nem zavar, hogy sokat beszélsz.


Feleli az önostorzó megjegyzésre és el is vigyorodik mellé. Szereti, ha az emberek bőbeszédűek. És szakmailag is jobb, ha nem beszélnek csak a gond van, nem mindig lehet finoman megoldani a nyelvüket, ejnye-bejnye. Persze most csak egy bárban ücsörög egy ismeretlen lánnyal.


- De, volt egy ilyen rajzfilm. Elég rémes volt.


És az még mérsékelt kifejezés. Vagy csak neki nem tetszett. Minden esetre ha lenne gyereke tuti nem nézetné vele.


- Pedig most hirtelen csak ezen a nevek jutnak eszembe amik "méhecskét" is jelentenek.


Sóhajt fel nagy teátrálisan, dehát ő sem lehet lexikon, még közel ezer év távlatában sem.


- Úgy tűnik maradsz Miss Nemo. 


Egyelőre feladja, de talán nem végleg. Inkább lehajtja az itala utolsó kortyait, ugrik egyet az ádámcsutkája, leteszi a bepárásodott poharat. Közben Nemo kisasszony keményen töri a fejét. Rápillant barnásvörös szemével és hallgatja mire jutott.


- Nem egészen. De már langyos. 


Ennyivel segíti ki és várakozik, hátha rájön, megmondani nem fogja. 


- "Itt mindenki bolond. Én is bolond vagyok. Te is bolond vagy."


Félvállról mondja az idézetet-még is minden szavát komolyan gondolja- Lewis Carroll közismert történetéből, az Alice Csodaországban-ból. Gondolatban még folytatja az idézetet, "Honnan gondolja, hogy én bolond vagyok? - kérdezte Alice. Ha nem volnál bolond - válaszolt a Fakutya -, nem jöttél volna ide." Ironikus, hogy ez a folytatás passzol a jelen helyzetükhöz. Elvégre melyik épeszű halandó jönne egy vámpírbarlangba egy vámpírral mindennek tudatában? Csakis bolond lehet.
- Szereted a lovagokat?


Tér vissza egy pillanatra az előző témájukhoz, amitől úgy érzi csupán Trisztán figurája maitt ment el Miss Nemo kedve. Aztán lehet, hogy téved.


- Hú, amint látom feminista vagy.


Ismét elmosolyodik, nem gúnyból, inkább pajkosan. Pedig nem is akart semmi rosszat a megjegyzéssel, nem is kér érte bocsánatot.


- Ez igaz. Viszont nem könnyebb az egyszerűbb utat választatni? Lehet ezért bárkit hibáztatni?


Általánosságban beszél, nem a férfiakat akarja védeni, annak ellenére, hogy az ő korában a nőket szinte emberszámba se vették, ezzel az életérzéssel sosem tudott azonosulni.

- Azt gondolják, hogy meg foglak enni.


Olyan egyszerűen mondja mintha csak az időjárásról beszélne, elmerengve a pohárban majd csak egy röpke pillantást vetve a lézengő vérivókra meg a megszipolyozott bagázsra. Lehet, hogy hulla is akad közöttük.
Vissza az elejére Go down
Felhasználó profiljának megtekintése
Deborah Zanni
Diák - Mágus
Deborah Zanni

Faj :
Mágus
Kor :
26
Családi állapot :
hajadon
Hozzászólások száma :
57
Tartózkodási hely :
Nameless Town

Fekete Whiskey Bár Empty
TémanyitásTárgy: Re: Fekete Whiskey Bár   Fekete Whiskey Bár EmptySzer. Jún. 19, 2013 3:53 pm

Na, igen, az Ismeretlennek is igaza van, a kő és a szikla tényleg mást jelenthet, de hát erről ő nagyon keveset tudhat, tekintve, hogy, mint mondta, csupán pár névvel és jelentéssel van tisztában, plusz az eltöltött évei alatt szerzett tapasztalatai is jóval karcsúbbak lehetnek beszélgetőpartnerének tudásánál, ezért sem fog vele vitába szállni, már ha eszébe jutna ilyesmi. Plusz, hiába mondja, hogy nem zavarja a lány beszédmániája, azért Debbie is látja, mennyire nem kellene túlzásba vinnie, ha még szeretné a társaságát élveznie egy ideig, s nem elüldözni, mint általában másoknál szokta.
   - Nekem csak a cím maradt meg belőle, szóval hiszek neked. Annyira nem tűnik nagy mesének, hogy túlcsorduljon bennem a kíváncsiság iránta. - Ez az igazság, habár, ha elé kerülne lehet nem állná meg belepillantás nélkül, ez mindig így van.
A nevének további találgatására, és az új megszólításra csak nevet.
- Ezt még sosem mondták nekem, de tetszik. Hívhatsz így míg rá nem jössz az igazi nevemre. - Azért az ő fantáziáját is mozgatta a szemben ülő kiléte, s mivel még közelített is az igazsághoz, hát főleg nem hagyhatta annyiban.
   - "Honnan gondolja, hogy én bolond vagyok?" - Most vagy a véletlen vagy valami különleges sokadik érzék sugallta a férfinek, de megtalálta az egyik olyan könyvet, amit a lány már legalább negyveszer olvasott, mióta csak ismeri a betűket, és több részletet is kívülről fúj belőle. Ezért is találja olyan hihetetlennek, hogy pont ebből idézett, nem állhatja meg, felnevet.
- Alice Csodaországban, nemde? - Kérdez rá, bár tökéletesen tudja a választ. Mi más is lehetne?
   - Nem mondom azt, hogy minden nő ugyanolyan, ahogy a férfiak között is vannak különbségek. Csak azt nem szeretem, ha beskatulyáznak minket,  nemtől függetlenül következtetéseket vonnak le, pedig ha megismersz valakit, rájössz, akár öt perc után is, hogy mennyire más, mint mondjuk az a nő, akivel két órával ezelőtt futottál össze, vagy akármelyik másik ismerősöd. Ettől feminista lennék? Nem hiszem. - A lovagi korról és az általánosításról szóló témájuk úgy tűnik nehezebben kimeríthető, mint az elsőre gondolta, de sebaj, tud még beszélni róla, ha kell. Itt pedig úgy tűnik, kell.
- Akkor szólj neik előre, hogy ilyesmi nem fog megtörténni - Felelte az egyszerűen hangzó megállapításra. Semmiféle megevésről nem lesz szó, ebben biztosabb, mint abban, hogy a Húsvéti nyúl valóban csak kitaláció.

//Szombat délutánig nem lesz gépem, szerelik, de utána jövök!//
Vissza az elejére Go down
Felhasználó profiljának megtekintése
Leo Dunkelfreud
Pszichiáter - Vámpír
Leo Dunkelfreud

Faj :
Vámpír
Kor :
793
Családi állapot :
Szeretnéd tudni,mi?:D
Hozzászólások száma :
144
Tartózkodási hely :
Asylum

Fekete Whiskey Bár Empty
TémanyitásTárgy: Re: Fekete Whiskey Bár   Fekete Whiskey Bár EmptySzomb. Jún. 22, 2013 12:53 pm

- Tényleg nem zavar, hogy sokat beszélsz. Szeretem ha az emebrek közvetlenek.


Nyomatékosítja, mert úgy látja a lány arcán, mintha kissé megszeppent volna. Talán valaki már beszólogatott, hogy túl sokat fecseg? Meglehet, van aki nem szereti ha jár mások szája. Leo a másik kategória, talán a munkája miatt, talán csak úgy. Persze az is lehet, hogy csak beképzeli, hogy Miss Nemo, a Névtelen Hölgy, vagy Árnyak Hölgye-mert az olyan jól hangzik-megszeppent.


- Nem lep meg. Már a méhecske kinézete is,komolyan, olyan színe volt, mint akinek májkárosodása van.


Ennyi erről a témáról, lehet hanyagolni. Az orvosi megállapítás pedig automatikusan jön. 


- Cseppet sem néznének furcsán az utcán, ha Nemo-nak hívnálak. Vagy Árnyak Hölgyének. De az túl komoran hangzik.


Töpreng rajta egy kicsit és int a pincérnőnek, hogy hozzon még egyet, ha már úgy is itt vannak.
Ekkor félvállról megjegyez egy idézetet és nem kis meglepetésére a Mosolygós árnyak Hölgye, másnéven Miss Nemo folytatja azt. Felcsillan a rozsdabarna szeme és úgy kezd kiszélesedni a vigyora, mint a fán ücsörgő Vigyyori Úré/Fakutyáé, kivillantva lassacskán vámpíri fogsorát. "Szelíd egy állat ez - gondolta Alice -, csak egy kissé hosszú a körme, meg egy kissé sok foga van."
Valóban kissé macskás vonást ad ez a kurta vigyor az ábrázatának. És nem állja meg, folytatja.


- "Ha nem volnál bolond, nem jöttél volna ide."

Ó, milyen igaz ez a kis szösszenet, ha az árgus szemekre gondolunk. De ez most cseppet se érdekli a dokinkat. A történet annál inkább.


- Az bizony. Amint látom te sem veted meg. A kedvenc könyvem.


Micsoda véletlen!A nevetés alapján a Lady nemo is rá van kattanva a storyra. Leo rengeteg könyvet olvasott már, sok kedvence van, de valahogy ez az Alice...nos, mindig is toplistás volt. A téboly, ami körbe lengi, talán az fogta meg. A passziója, hiába. Szóval ha a lánynak kedve van és szereti úgy, mint az ismeretlen vámpír, akkor cseveghetnek róla.


- Persze, ez csak általánosítás. Azért nem kell leharapnod a fejemet.


Olyan ártatlan pillantást vet rá a fejleharapósdkinál, ami talán cska tetézi az iróniát. Az általánosítások viszont nem hiába születnek. Tisztelet a kivételnek, ami akad azért bőven. 


- Minek szóljak nekik? Ha akarnak valamit, jöjjenek ide.


Veti oda és a válla felett pár leselkedő szempárba néz, amik gyorsan elfordulnal. Talán mert érzik?  Hogy a vámpír, aki itt iszogat egy Nagyidős, ahogy a modern vámpírgeneráció hívja a magafajta, ezer esztendőt látott, kevésbé gyakori vérszopókat.
Aztán ismét a lányra néz.


- Olyan besavanyodott képet vágnak. Mit szólnál ha integetnénk nekik?


Csak azért is, olyan kis savanyúak meg szerencsétlenek, had trollkodjunk egy kicsit alapon. Oda is fordul hozzájuk ismét és eszelősen barátságos mosollyal hadonászni kezd, de nem olyan feltűnően vagy nyújtózkodva, csak úgy, könyökét az asztalon hagyva. Erre a vámpírok szeme elekrekedik, nem értik mi van és inkább még jobban félrenéznek, amit leo meglehetősen szórakoztatónak tart.
Vissza az elejére Go down
Felhasználó profiljának megtekintése
William Darklore
A Darklore család feje
William Darklore

Faj :
Vámpír
Családi állapot :
Házas
Hozzászólások száma :
66

Fekete Whiskey Bár Empty
TémanyitásTárgy: Re: Fekete Whiskey Bár   Fekete Whiskey Bár EmptyPént. Jún. 28, 2013 8:00 pm

OLIVER

- Sajnos mégis vannak ifjúk, vagy éppen vének, akik ilyen botor dolgokat cselekednek. Sajnálatosan, de tenni már nem nagyon lehet ellenük, legalábbis túl sok mindenki haragját, vagy nemtetszését váltaná ki.- szívesen szabályozná, hogy egy tisztavérű vámpír, csak azután hozhat létre emberből utódot, miután három vámpírgyermek születésében vesz részt, anya, vagy apaként, az már nem fontos. Sajnos a vérük felhígult az idők múlásával, kevés a tisztavér.
- Nos, nem mind egyenes ági leszármazott ellenzi ezt. Egy valakiről biztosan tudom, hogy nem. De szerencsére Róla már rég nem hallottunk.- nem is kifejezetten akar többet beszélni erről a személyről. Túl sok gondot, és fejfájást okozott az apjának. Szerencsére a jelek szerint, már nem tartózkodik az élők közt.
Elgondolkozva hallgatja az okot, miért is lett szükséges a neje átváltoztatása, és mérlegelve az egészet, igazat ad az ifjú vámpírnak.
- Az ok elfogadható, remélem monogám alkat, Mr. Ulliel, és nem akar több feleséget tartani, és gyermeket nemzeni. Mert a következő esetekben nem leszek ennyire elnéző. Ami pedig azt illeti, reméltem is, hogy ezt fogom hallani, de ha mégis, valami véletlenül félresiklana, nos, ahogy mondta. Kezeskedik érte, ez esetben a kezétől lesz kénytelen megválni egy időre.- nem fenyegetően mondta, egyszerűen tényként közölte, hogy így lesz. Szerencsére igazán kevés dolog van, amit nem tehet meg, és felette már csak egy személy van a ranglétrán, de Ő pedig nem avatkozik bele ezekbe a dolgokba.
- Oh, és mellékesen, esetleg lányuk születne, nos, remélem nem fog túl nagy gondot jelenteni, hogy a fiam számára megkérjem majd a kezét, persze ha addig nem jön meg az esze a sarjamnak, és nem talál magának egy feleséget.- így legalább a neje is ki lenne békítve, a gyermek már vámpírként jönne világra, tehát a vér tisztán tartása se jelentene olyan nagy gondot.
- Pontosan, Opheliára gondoltam. S’ egyet kell értenem abban, hogy egy diák és tanár románca kifejezetten rossz hírét kelti egy iskolának. Értem, kár, hogy rég nem beszélt velük, de talán ha megkérném rá, akkor felelevenítené a rokoni szálakat, és néha meglátogathatná őket. Utána pedig közölhetné Velem a híreket. Természetesen ezt mind, nem ingyen várnám el, cserébe talán szemet hunyhatnék a felett, ha a kedves neje, néha nem bírna a vámpír ösztöneivel.

Vissza az elejére Go down
Felhasználó profiljának megtekintése
Oliver Ulliel
Diák - Vámpír
Oliver Ulliel

Faj :
Vámpír
Kor :
27
Családi állapot :
Házas
Hozzászólások száma :
61

Fekete Whiskey Bár Empty
TémanyitásTárgy: Re: Fekete Whiskey Bár   Fekete Whiskey Bár EmptyPént. Jún. 28, 2013 9:14 pm

Lord Darklore
-folyt.-


- A vérüket kellene venni. Példát mutatni, hogy tudják ki az úr.
*megmondja őszintén a véleményét távoli rokonának, szerinte kesztyűs kézzel kéne bánni a birkákkal. Ez van. Igen, ő is átalakította asszonyát, de az más. És előtte gondoskodott róla, hogy utódot nemzen neki. Oliver mindig is híres volt hidegvérűségéről és kegyetlenségéről, mint az alvilág egy szerves kis eleme. Meg kell mutatni, hogy kitől és miért kell félni, aki nem ezt teszik, felzabálják. Hangjában semmi tiszteletlenség néz, őszinte véleménymegosztás, ennyiről van szó. Persze megérti, hogy a Lord nem akar balhét és hogy ez a város más. Itt a fajok "békében" élnek együtt. Sajnos nem a vámpíroké a tejhatalom. Csak annak egy töredéke, egyenlő töredék ez a többi fajjal. Olivert mondjuk mások ügye s baja sosem érdekelte, így most se hozza túlságosan lázba.
Egy nem megneveztt személyt említ Darklore, ekkor csak biccent és nem szól semmit. Tudja hogy megy ez, hiszen maffózó. Nem beszél többet tehát a kelleténél és nem is kérdez többet*
- Nem terveztem megválni a nejemtől az elkövetkezendő pár évezredben. Feltéve, ha megélem.
*biccent mélyet helyeslőn a lordnak és félmosollyal ki is nyilvánítja véleményét. A halállal pedig mindig is szeretett játszani,kacérkodni, a nekromancia a vérében van, hiába. William pedig furcsa kéréssel rukkol elő, ami meglepi. Nem ül ki semmi az arcára, örök pókerarcáról híres gazfickó, de valójában meglepi*
- Nincs akadálya, Lord Darklore.
*a dolog azért lepi meg, mert nem tudja pontosan mennyire lesz tiszta az utód vére, mivel Ewolet ember volt mikor fogant, ezért félvámpír kell,hogy legyen. Viszont közben,a terhesség előrehaladottabb llapotában átváltoztatta, így ismét átjárta az ő nemes vére. Akkor tehát elméeltielg háromnegyed vmpír,egynegyed ember? Fene tudja, Olivert nem is igen érdekli, elég közömbös figura,de a lordot hamarabb foglalkoztatja. viszont Oliver szintén nemes, jónevű családból származik, a Király egyik egyenesági sarja ahogy a Darklorok is és még pár elit család*
- Arra kér, hogy kémkedjek?
*nyilvánvaló, ha nem ilyen rangos úrral beszélne, elnevetné magát. Azért, mert túl magasan áll a maffia ranglétráján, nem véletlen,hiszen az apja a párizsi keresztapa. Viszont azt is jól tudja, hogy itt Darklroe az úr és ez nem játék. Ő pedig nincs cukormázból, a korona se esik le a fejéről ha piszkos munkáról van szó. Valójában mindig is szerette magát bemocskolni, hiába. A vér nem válik vízzé*
- Meglátom mit tehetek. De ugrani nem fogok, mint egy nyúl. A lényegről viszont majd elbeszélgethetünk. Csakis baráti alapon.
*tehát nem szolga-főnök szinten, hanem kissé finomabban*
- Ha mást nem óhajt, akadna még dolgom.
*jelzi finoman, hogy távozna. A beszélgetés viszont több szempontból is hasznosnak bizonyult*
Vissza az elejére Go down
Felhasználó profiljának megtekintése
William Darklore
A Darklore család feje
William Darklore

Faj :
Vámpír
Családi állapot :
Házas
Hozzászólások száma :
66

Fekete Whiskey Bár Empty
TémanyitásTárgy: Re: Fekete Whiskey Bár   Fekete Whiskey Bár EmptySzomb. Jún. 29, 2013 10:33 am

- Így gondolja? De akkor saját maga ellen is beszél.- ennyire azért nem szeretne elmenni a végletekig, ám ha mégis szükséges lenne, akkor is arra törekedne, hogy olyan illetőt keressen, aki kiérdemelte ezt a bánásmódot.
- Biztosíthatom arról, hogy ha itt fognak maradni, és betartják a törvényeket, akkor hosszú, és tartalmas életet remélhetnek, Ön és a kedves neje is, és a még meg nem született gyermekeik.- hiszen ha nincs oka, akkor William se az a vaskalapos, erőszakos városúr, aki egymás után ossza ki a büntetéseket, sőt, Ő lenne a legboldogabb, ha a tisztavérűek gyarapítanák a város vámpír lakosságát.
- Örömmel hallom, hogy beleegyezik, persze nyugodtan megbeszélheti ezt a kedves nejével is, bár remélem, nem kell emlékeztetnem, hogy maga a nemzője, és férje, így az utolsó szó is az Öné.- bár nem ismeri Oliver nejét, így nem is tudhatja, hogy milyen a vérmérséklete, de reméli, belátja majd, hogy így éri meg igazán, az utódjuk egy jó nevű családba házasodik be. S’ ha még nem is a legtisztább a vére, de a név is elég, és az is, hogy több benne a vámpír, mint az ember, ráadásul ez lehet némi lecke a fia számára is. Oliver kérdésén pedig, halkan felnevet.
- A kémkedés olyan csúnya szó. Mondjuk úgy, hogy néhány baráti beszélgetés közben megosztja velem azokat a dolgokat, amik a tudomására jutottak.- bár így is elég egyértelmű a kémkedés ténye, és bár William is tervezi felkeresni azt a házaspárt, de talán egy rokonnak még inkább megnyílnak.
- Nem is vártam el, hogy nyúl legyen. S’ természetesen, baráti alapon, sehogy máshogy. Ahogy gondolja Mr. Ulliel, távozhat nyugodttan.- int a kezével, és ha az ifjú vámpír távozott, William is a távozás mezejére lép.

//Köszi a játékot Smile //
Vissza az elejére Go down
Felhasználó profiljának megtekintése
Oliver Ulliel
Diák - Vámpír
Oliver Ulliel

Faj :
Vámpír
Kor :
27
Családi állapot :
Házas
Hozzászólások száma :
61

Fekete Whiskey Bár Empty
TémanyitásTárgy: Re: Fekete Whiskey Bár   Fekete Whiskey Bár EmptySzomb. Jún. 29, 2013 4:53 pm

- A kivétel erősíti a szabályt.
*vágja rá rögtön s frappánsan a lord szavaira és ciánkék tekintetét mélyen a nagyúr tekintetébe fúrja. Oliver Ulliel rossz szokása, hogy nem fél senkitől és semmitől, akkor sem ha a vesztébe rohan. Előfordult már. Senki sem tökéletes*
- Köszönjük.
*biccent is egyet majd tovább hallgatja a férfi szavait*
- Nem kell aggódnia, Lord Darklore, a feleségem tudja ki az úr a házban.
*nem lenézően mondja és nem is eltipró hatalomként, mióta vámpírrá lett a felesége megígérte neki,hogy nem titkolózik még a védelme érdekében sem, minden mocskos és véres részletet megoszt vele. Ennek ellenére Ewolet tudja, hogy a család feje a férje. Ilyesmiből nincs otthon veszekedés. Persze van ahol a nyak azért az asszony és a fej arra fordul amerre a nyak fordítja. Hazudna, ha azt mondaná nem hallgatja meg kedvese véleményét vagy hogy nem érinti gyengéden, még is képes racionális és objektív lenni, csábos női ajkak s szavak ide vagy oda*
- Elmesélem Önnek ami úgy vélem érdekelheti. De őszinte leszek, nem hiszem, hogy bármit forralnának azok ketten. Mr.Greed szíve aranyból van, az alfa évszázadok óta szunnyad a szerencsétlenben. Az unokanővérem pedig...az anyja magyar volt,tudja, ők pedig köztudottan hajlamosak az elme betegségeire, gyenge a lelki világuk mint a harmat. Az öngyilkossági ráta is mutatja.
*Oliver kegyetlenül tárgyilagos és objektív (szörnyeteg), kedvelte Mr.Greedet mint tanárát, de a gyengeségeit is látta. Ophelia pedig háborodott mióta az eszét tudja. És ez nyílt titok, elég csak ránézni. A házasság lehet, hogy jót tett neki, de ha egyszer az agya beteg és azt nem lehet kiszedni, akkor nincs menekvés. Nem mintha szakértő lenne. Vagy érdekelné*
- Segítene, ha esetleg elárulná pontosan mi érdekli. Gondolom nem piszkos hálószobai titkok vagy hogy milyen ízű bébitápot vásárolnak.
*teljes közönnyel mondja, reméli nem sérti meg a nemes urat, de Oliver már csak ilyen. Ez a természete, nem sokan komálják érte*
- Rendben, azthiszem akkor ezt megbeszéltük. Viszont látásra, lord Darklore. Csókolom a kedves felelsége kezét.
*kiismerhetetlen mosoly mászik arcára, mint mindig ha elmosolyodik,talán a munkája révén ivódott ez belő vagy csak a vámpírösztön. Feláll és azzal távozik is*

//szintúgy:D//
Vissza az elejére Go down
Felhasználó profiljának megtekintése
Deborah Zanni
Diák - Mágus
Deborah Zanni

Faj :
Mágus
Kor :
26
Családi állapot :
hajadon
Hozzászólások száma :
57
Tartózkodási hely :
Nameless Town

Fekete Whiskey Bár Empty
TémanyitásTárgy: Re: Fekete Whiskey Bár   Fekete Whiskey Bár EmptySzer. Júl. 03, 2013 1:09 pm

- Ez esetben el kell viselned, hogy jártatom a szám, mert mások szerint nehéz lelőni, ha egyszer kinyitom a szám. - Végre valaki, akin tényleg azt látja, hogy komolyan is gondolja a szavait, nem csak a levegőbe beszél. Jó, mondjuk a férfi, amúgy sem tűnik olyannak, aki ilyen apróságokban füllentene, inkább olyannak, akik kerek-perec megmondja, ha elege van belőle és a beszédmániájából. Ezért sem esik Debbie kétségbe, már ha tudna olyat ilyen helyzetben, hanem vígan fecseg tovább a méhecskékről meg a nevekről, míg a megnevezésénél nem lyukadnak ki.
- Az Árnyak Hölgye azért nem tetszik, mert az inkább olyan... félelmet keltő vagy nem is tudom, hogyan fogalmazzam meg, de a Nemo az tetszik, erre szavazok. - Teszi le voksát a neki tetsző megnevezés mellett. Az eszébe se jut, hogy esetleg elárulhatná a valódi nevét és meg lenne oldva a megszólítás probléma, ám a dolog nem egyoldalú, hiszen a vele szemben ülő egyre kevésbé idegen illető is rejtegeti kilétét, mintha valami hatalmas titok lenne. A végén még kiderül, hogy valami nagy ember... vámpírba futott bele, ami lehet másokat megijesztene vagy hátrálásra késztetni, de ennek a hölgyemének eszébe se jutna ilyesmi, hiszen az első benyomása egészen pozitív róla, ezen aligha változtatna egy titulus, rang vagy bármi más. Neki szimpatikus és kész.
- Köszi - Pillant nagy mosollyal a újabb ital rendelése után a férfire. Úgy tényleg kényelmesebb beszélgetni, ha nem az üres poharat kell szorongatni, persze, ha valaki ezt teszi, mert ugye kivételek mindig vannak.
- "És honnan gondolja, hogy maga bolond?" - Nem bírja ki, hogy idézzen még egy picit a könyvből, de legnagyobb sajnálatára a memóriája nem a legjobb, és a továbbiakra elég ködösen emlékszik. A jelenet megvan, csak a szöveg szerinti szinten csúszik el kissé, de legalább tényleg talált valakit, aki szereti még rajta kívül.
Az asztalra könyököl, kezére támasztja állát, így fürkészi széles mosollyal a vámpírt, miközben tovább hallgatja. Valami csoda lehet, de most képes rá figyelni, pedig már rég más irányba kalandozna gondolatban valamelyik fantázia világában, ha az általánosságot nézzük, mert sűrűn előfordul vele. Az általánosításról legyen szó, ez sem maradhat ki témáik közül, ám a remek hangulatot vétek lenne lerombolni, tehát ha nehezére esik is, inkább hagyja a dolgot, akárcsak a beszélgetőpartnere.
- Biztos minden vágyuk idejönni, az arcukra van írva - Ért egyet, ahogy körbenéz. Több szempárral is találkozik, ami kicsit zavarja, ám ezt jól leplezi, az ötletre pedig még halkan, nevet is, ez azonban hangosodik, mert szolid integetésük ledöbbenti a körülöttük lévőket, akik inkább elfordulnak, mint beismerjék, hogy leskelődnek.
- Hát ez nagyon szórakoztató - Jegyzi meg két nevetés között. Tekintete elidőz néhány másodpercig Leon, akinek nevét bár nem tudja még, arra azért rájött, hogy neki is hiányzik egy-két kereke, ami abszolút nem baj, sőt, külön öröm számára végre egy másik lököttel találkozni.
Vissza az elejére Go down
Felhasználó profiljának megtekintése
Leo Dunkelfreud
Pszichiáter - Vámpír
Leo Dunkelfreud

Faj :
Vámpír
Kor :
793
Családi állapot :
Szeretnéd tudni,mi?:D
Hozzászólások száma :
144
Tartózkodási hely :
Asylum

Fekete Whiskey Bár Empty
TémanyitásTárgy: Re: Fekete Whiskey Bár   Fekete Whiskey Bár EmptySzer. Júl. 03, 2013 9:03 pm

- Szívesen elviselem.

Nyomatékosítja az előbbi megjegyzését majd egy jót nevet a kis Nemo szellemes megjegyzésén.

- Én inkább azokat lőném le, akik eltólják a belüket agyturkászhoz, aztán kussolnak és elvárják, hogy ebből valami értelmeset hámozzon ki telepátiával vagy mit ők tudják.

Teszi hozzá, mert hogy ez a véleménye. Az emebrek ms szemében a szálkát, magukéban meg a téglát se...

- Ja,szerintem is. A Nemo azért teszik, mert a bohóchalat is úgy hívták?

Valahogy erre lyukad ki ha már a meséknél tartanak, Maya meg Alice, bár utóbbi azért nem is annyira mese, mint ahogy sokan gondolják. A naívak,nem tudnak a sorok közt olvasni, se máshol.
A kis bohóchal-nevű pesig folytatja az idézetet ami még tovább kanyarintja arcán azt a fene nagy vigyort, mert ez most több mint mosoly. Hófehér fogsora és szemfoga csak úgy hahotázik ahogy kivillan az ajkak takarásából, ahogy a Fakutya/Vigyori Úr fogai Alice történetében. Ha valaki most figyelné amit mondanak, biztosan bolondnak gondolná őket,felétve ha felismerné az idézeteket. És nem volna igaza?

- "Nézd, egy rendes kutya az nem bolond, ugyebár?"

Ennyit mond, hiszen egy tagadás után jönne csak a többi része, de már így is lázba hozta, hogy ez a lány enynire jól ismeri a történetet.
Aztán pedig integetni kezd a fajtársainak mint az idiótáknak, akik egyszerre sértve és meglepett riadalommal fordítják el a fejükt. Nemoka jót szórakozik és nevet, aminek örül és ismét felé fordul, töretlen mosollyal.

- Naná, idióták idegesíteni a legjobb.

Persze nem midnig jó a tűzzel játszani, de mivel már majdnem egy évezrede itt rohad, eléggé lekaksizza ezt a kérdést.

- Miért szereted? Mármint az Alice-t.

Jut eszébe ezt megkrédezni, mert hát ő maga nyilvánvalóan az őrület miatt szereti, ami a passziója és munkája, nem mintha ezt a lny tudná. Na de egy halandó kislányt mi fog meg benne?
Vissza az elejére Go down
Felhasználó profiljának megtekintése
Deborah Zanni
Diák - Mágus
Deborah Zanni

Faj :
Mágus
Kor :
26
Családi állapot :
hajadon
Hozzászólások száma :
57
Tartózkodási hely :
Nameless Town

Fekete Whiskey Bár Empty
TémanyitásTárgy: Re: Fekete Whiskey Bár   Fekete Whiskey Bár EmptyKedd Aug. 20, 2013 3:32 am

- Úgy beszélsz, mint, akinek nagy tapasztalata van ezen a téren. Csak nem vagy te is dilidoki? Inkább képzelnélek a kanapén, mint a fotelben jegyzetelve, persze csak, ha elit dilidokihoz mész, mert amúgy kapsz egy műanyag széket, jobb esetben, és ennyivel elintéznek. Szóval ki is Ön, Mr. Xénos? - Mivel az "idegen" megnevezés nem lenne olyan különleges, így némi görögséggel egészíti ki angol tudását. Az, hogy ő jobb nevet talált ki Debbire, egyértelmű, a lánynak sose ment a becenév adás, de a Miss Nemo akkor is határozottan tetszik neki.
- A bohóchalat? - kérdőn néz a férfire, mert az összefüggést hirtelen nem látja át, talán, mert nem látta a mesét, vagy lehet látta, csak nem maradt meg annyira az elméjében, mint kellene hirtelen. Tehát vár valami választ, egy kis felvilágosítást, fényt a fejében uralkodó ez irányú sötétségben.
Az Alice történetet körülbelül a kisujjából rázza ki, ezzel egyszerűbb a dolga, mint az előbbivel és jobban is élvezi az idézgetést. Ezt követi az integetős elmeháborodott pillanatuk, amin remekül szórakozik, rég nevetett ilyen jót, mint a férfivel ebben a rövidke időben, míg egymás társaságát élvezik.
- Őszintén bevallom, nem tudom. Mikor először hallottam még nagyon kicsi voltam és anyám olvasta fel nekem, aztán megtanultam olvasni és nekiültem még egyszer, kétszer, százszor. Mindig találok benne valami újat, egy üzenetet a sorok között, egy addig észre se vett utalást. Az egész világa annyira lenyűgöző, ahogy olvassa az ember és beleképzeli magát, nem tudom megfogalmazni miért, de képtelen vagyok megunni még akkor is, ha hetente a kezembe akad. Ritka az ilyen könyv, de igazi kincs. - Lelkesen beszél, ez árad belőle, és nem is akarja elrejteni, mennyire szereti a művet, mert értelmetlen lenne, amikor úgy látja, hogy a hallgatóság is hasonlóan vélekedik róla, s nem kinevetni akarja miatta.
- Téged mi fogott meg benne? Mert gondolom, nem egyszer vetted a kezedbe, te sem. - Mosolyogva figyel, és hallgatja a választ.
Vissza az elejére Go down
Felhasználó profiljának megtekintése
Leo Dunkelfreud
Pszichiáter - Vámpír
Leo Dunkelfreud

Faj :
Vámpír
Kor :
793
Családi állapot :
Szeretnéd tudni,mi?:D
Hozzászólások száma :
144
Tartózkodási hely :
Asylum

Fekete Whiskey Bár Empty
TémanyitásTárgy: Re: Fekete Whiskey Bár   Fekete Whiskey Bár EmptyKedd Aug. 20, 2013 9:10 pm

- Olyan vagyok mint egy dilidoki? Fehér susogós köpenyben, póker arccal jegyzetelgetve a bőrszékemben?

Felszalad a szemöldöke mikor vigyora alól kérdezi és már fogyasztja is a következő vérvörös koktélt amit rendelt. Valóban érdekelné, hogy Debbie így képzelie-e el.

- Mellesleg....sosem lehet tudni.

A mondat első felén a szívószállal kevergeti a pohár tartalmát szórakozottan belebámulva, majd a végére sejtelmesen néz fel a huncut kislányra. Nos, igen, mind a két feltételezés talált, jó kis paradoxon, mi? Hiszen Leo dilidoki. Az agyturkászoknak amúgy meg kötelező rutinból , bizonyos időnként ellátogatni valamelyik kolléghoz. Valszeg' biztos ami biztos alapon, hátha agyukra mentek a dilisek és amerikai pszichóként vagy texasi láncfűrészesként tengetik szabadidejüket, hehe.

- Xénos...az azt jelneit, hogy idegen, vagy ellenség, nem? Vagy valami hasonlót...

Rémlik valami még halandó életéből-mintha ógörögül is valahogy így hangzana,egyes ortodox katolikus kódexek íródtak ezen a nyelven-, de éppen ezért nem magabiztos ahogy kérdezi. Hiába, a sok kódexmásolás és fordítás azért nem illan csak úgy el az agyból, még ha maj' ezer éve volt is. A szó szószoros értelmében.

- Amúgy tetszik. Mármint ez a Mr.Xénos. Olyan menő, mintha görög isten lennék.

Ismét színészkedik kicsit, eljátsza teátrálisan, hogy fú de el van szállva magtól, aztán jót nevet rajta és remélhetőleg a csaj is.

- Legközelebb a gyerekeket a Slender Man helyett majd Mr.Xénossal lehet ijesztgetni.

Teszi hozzá és jót derül ezen is, nem is tudja miért pont a Der große Mann jutott eszébe, nem mintha számítana.

- Ja, a Nemo nyomában. Nem ismered? Egy mese, azthiszem Disney, egy Nemo nevű bohóchal a főszereplője.

Magyarázza a görög lánynak, meg sem fordul a fejében, hogy szégyellnie kéne, hogy néha mesét néz. Nem is gáz, a pszichológia még támogatja is.

- "(Na, látod - folytatta a Fakutya. - ) A rendes kutya, ha dühös, akkor morog, és ha örül, akkor csóválja a farkát. Én pedig akkor morgok, ha örülök, s akkor csóválom a farkam, ha dühös vagyok. Ezért vagyok én bolond."

Fejezi még be a gondolatot, vagyis az idézetet, mert így érzi teljesnek. Na meg mert ez az egyik kedvenc része. Valójában azonban még sosem gondolkodott el rajta-a nyolcszáz év alatt-,hogy szereti-e a macskákat vagy sem.

- Véletlenül nincs nálad papír és valami íróeszköz?

A kérdés csak úgy jön, fel szokta tenni ha rájön a viszketegség, és rendszerint elfelejti, hogy ilyen megeshet, ezért nem készít be magának.
Mikor Deb elkezdi mesélni a saját kis Alice-es élményét, széles mosollyal hallgatja és néz rá, felkönyökölve az asztalra. Jó látni egy másik fanatikust.

- Két Alice-bolond. Vajon megférünk egy városban?

Persze a kérdés csak irónia és nevet is egyet utána.

- Teljesen átérzem amit meséltél. Bár én jócskán nem voltam már gyerek mikor először olvastam. Ez egy ilyen mű, nagyon különleges. Ahogy mondod, ahányszor olvassa az ember, annyiszor lepődik meg valamin. És a sok szimbolika, különféle értelmezések vagy csak az olvasó szabad fantáziája...

Elgondolkozik ezen, elfilozofálgat a lánynak magyarázva, gesztikulál is kicsit.

- Van egy dedikált példányom.

Köpi be nagy diadalmasan, vigyorra kanyarodó szájjal. Aztán ahelyett, hogy elgondolkodna azon, amit Debbie kérdez, rávágja a választ.

- Természetesen a bolondok.

Közli Cheschire cat-hez méltó vigyorral, amiben jó sok a fog, ahogy az abban a bizonyos (nagy) könyvben meg van írva.

- Az egész olyan eszelős. Nem gondolod?

Nem tudja a lány elgondolkodott-e már ezen, egyesek igen, köztük Leo, vagyis Dr.Dunkelfreud is, nem csoda, ha egyszer pszichiáter, nem volt nehéz erre asszociálni. Csak hogy szerinte ez nem csak szubjektív képzettársítás.


Vissza az elejére Go down
Felhasználó profiljának megtekintése
Deborah Zanni
Diák - Mágus
Deborah Zanni

Faj :
Mágus
Kor :
26
Családi állapot :
hajadon
Hozzászólások száma :
57
Tartózkodási hely :
Nameless Town

Fekete Whiskey Bár Empty
TémanyitásTárgy: Re: Fekete Whiskey Bár   Fekete Whiskey Bár EmptyPént. Aug. 23, 2013 2:16 pm

- Ó, tehát egy újabb titkocska - Mostanában egyre több ilyen titkolózó emberbe fut bele, ami lehetne bosszantó is, de ő inkább érdekesnek találja, kihívásnak, ami nem hagyja nyugodni. Tehát most már nem csak a nevét kell kiderítenie, hanem a foglalkozását is, vagy, amiért nem vetette el egyből a dilisségére utaló kijelentéseket. Sok lehetőség, sok kérdéssel, mindre választ kell keresni. Még szerencse, hogy a mai egy olyan napja, amikor erre van türelme és nem vár el mindenkitől egyenes beszédet, igen, azok a tipikus, hisztisebb napok, de most abszolút nem ilyen, szóval kíváncsian pislog a férfire.
- Idegen, ismeretlen, meg ilyenek, igen. Talán beszélsz görögül? - Újabb meglepetés éri. Oldalra billentett fejjel néz rá, próbálja megfejteni, de nehéz kiigazodni rajta, sőt, minél többet beszél vele, annál többször bizonytalanodik el, a korát illetően. Milyen jó játékot talált magának, persze figyel is rá, de azért kellett valami plusz, mert egyszerre minimum három felé kell koncentrálnia, különben nem is lenne igazán önmaga.
- Mintha valakinek kicsit feljebb csúszna az egoja az egészségesnél - Játékosan megböki Leo karját, eszébe se jut, hogy esetleg ezt nem úgy kezelné az "áldozat", mint ő tenné a helyében, hiszen nem olyannak tűnik, akit ennyi zavarna, inkább látja a bolondságot mögötte.
- A cím ismerős, de szerintem még nem láttam, vagy nem maradt meg ennyire. Tehát akkor én egy bohóchal lennék, azt hiszem, egészen találó, habár se hal nem vagyok, se piros orrom nincs, ami csipog, ha megnyomják. Azért köszönöm, kitalálásból jeles. - Nagy mosollyal nyúl a poharáért és iszik belőle, aztán már a táskájába is ugrik a keresett eszközökért. Kivesz egy kisebb méretű mappát, mindenféle színek látszanak rajta, mintha különböző anyagok lennének összevarrva, pöttyös, csíkos, egyszínű és társai, amiket aztán valahogy műanyaggá alakítottak át. Ebből vesz ki egy enyhe parfüm illatot árasztó zöld lapot és a férfi elé csúsztatja, aztán még némi kutatás és előkerül egy toll, aminek különlegessége, hogy nincs rajta semmi különleges, egyszerű, átlátszó, kék kupakú, hasonló színű tintával megtöltött toll. Debbietől ez egész szokatlan. Ezt is átadja, aztán vár, mire kellettek ezek, mert ötlete sincs, ami szintén ritka.
- Azt hiszem, nem lesz probléma, de ha mégis... - hatásszünet.
- ... akkor jobban jársz, ha nyúlcipőt húzol. - Tündéri mosollyal pillant rá.
A kérdésére adott válaszon nevet egy jót, mi más is fogná meg az embert, ha nem a bolondok? Jó, ezzel most megint felvetődik a kérdés, hogy Mr. Xénos fotelbe vagy kanapéba ülne-e inkább, de ezzel a gondolattal most csak így csendben játszik el, nem forgatja vissza az előbbi témát, inkább hagyja ezt kibontakozni.
- Eszelős, érdekes, figyelemfelkeltő, magával ragadó, varázslatos, lenyűgöző, soroljam még? - Rengeteg illő szót találna hirtelen, még sorolhatná egy ideig, ha lenne rá idő, vagy a beszélgető partnere hagyná...
Vissza az elejére Go down
Felhasználó profiljának megtekintése
Ajánlott tartalomFekete Whiskey Bár Empty
TémanyitásTárgy: Re: Fekete Whiskey Bár   Fekete Whiskey Bár Empty

Vissza az elejére Go down
 
Fekete Whiskey Bár
Vissza az elejére 
1 / 3 oldalUgrás a következő oldalra : 1, 2, 3  Next

Permissions in this forum:Nem válaszolhatsz egy témára ebben a fórumban.
Nameless Town :: The Nameless Town :: Városközpont-
Ugrás: